Hat Sanatçısı Hayrullah Altay 12. Sergisini Açtı - Son Dakika
Yerel

Hat Sanatçısı Hayrullah Altay 12. Sergisini Açtı

Hat Sanatçısı Hayrullah Altay 12. Sergisini Açtı

Düzceli hat sanatçısı Hayrullah Altay, 12.sergisini açtı.

14.03.2013 14:42

Düzceli hat sanatçısı Hayrullah Altay, 12. sergisini açtı. Üç boyutlu hat çalışmalarının yer aldığı sergi ilgi gördü.

Düzce Belediyesi Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen açılışa, Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı Vahap Demirel ile davetliler katıldı.

12. PVC kesme hat çalışmaları sergisini açan Hayrullah Altay, uzun yıllardan beri içinde beslediği hat sanatına olan hayranlığını, yaklaşık 6 yıl önce somutlaştırarak kendince bir yol denediğini ve hat ustalarının seçkin örneklerini, PVC ürünü keserek tablolaştırmaya başladığını söyledi.

İlk sergisini 2008 yılında açan ve o günden beri Sakarya, Ankara, Beypazarı, Bolu, Karadeniz ve Ereğli'de toplam 11 sergi açan Altay, 13. Sergisini 27 Mayıs'ta Bursa Tayyare Kültür Merkezi Cemal Nadir Güler Sanat Galerisi'nde açacak.

Kat ettiği bu yolda ilerlerken çok şey öğrendiğini söyleyen Altay, "Hat ustalarının önünde saygı ile eğiliyorum. Çalışmalarımı görenlerden bazıları benim hattat olduğumu zannediyor. Halbuki klasik anlamda hattatlık farklı bir şey. Ben bir hat sever olarak, hat ustalarının çeşitli örneklerini farklı bir tarz geliştirerek günümüz insanıyla buluşturuyorum. Her geçen gün yeni şeyler öğreniyorum. Ama öğrendiklerimin, bilmediklerim yanında çok az, minik şeyler olduğunu düşünüyorum. Ulaştığım binlerde insan ile aramda bir gönül köprüsü kuruldu. İnsanların hat kültürümüze olan özlemlerine tanık oldum. Bu anlamda ruhlarımızın ne kadar aç olduğunu öğrendim. Çalışmalarımın bu anlamda önemli bir boşluğu doldurduğunu gördüm" dedi.

Kendisine desteklerini esirgemeyen başta Düzce Belediyesi olmak üzere kamu ve sivil toplum kuruluşları ile dostlarına teşekkür eden Altay, bileğindeki güç kaybolmadıkça çalışmalarını sürdüreceğini ve Düzce'yi temsil anlamında elinden geleni yapmaya devam edeceğini kaydetti.

Altay'ın 45'i aşkın tablosunun yer aldığı sergi, 17 Mart'a kadar açık kalacak.

(AY)

14.03.2013 14: 20: 36

TSI

NNNN - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hat Sanatçısı Hayrullah Altay 12. Sergisini Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement