Hatay'da Eğitime Hayırsever Desteği - Son Dakika
Yerel

Hatay'da Eğitime Hayırsever Desteği

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, eğitimdeki kalitenin ülkenin gücü olduğunu belirtti.

08.05.2012 16:41

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, eğitimdeki kalitenin ülkenin gücü olduğunu belirtti.

Lekesiz, iş adamı Zeynel Abidin Kırmızıoğlu tarafından İskenderun ilçesine bağlı Karaağaç beldesinde yaptırılacak olan 8 derslikli "Zeynel-Vidat Kırmızıoğlu İlköğretim Okulu" ile işadamı Barış Arslan tarafından Maşuklu beldesine 4 dersliği bu yıl, 4 dersliği de önümüzdeki 5 yıl içerisinde yaptırılacak olan "Maşuklu İlköğretim Okulu"nun protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, kentte okul yapımına yönelik hayırsever katkısının memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Hayırların en güzelinin, eğitim hizmetlerine yapılan yatırım olduğunu vurgulayan Lekesiz, atılan imzanın daha aydınlık, mutlu, ferah, güçlü günlere atılan imza olduğunu söyledi.

Lekesiz, eğitimdeki kalitenin ülkenin gücü olduğuna dikkati çekerek, hayırseverler tarafından yapılan eğitime katkının diğer iş adamlarına örnek olması gerektiğini belirtti.

Hayırsever işadamı Kırmızıoğlu ise, doğduğu yere okul yaptırmaktan dolayı mutluluk duyduğunu, bunun bir başlangıç olduğunu, devamının da geleceğini ifade etti.

Maşuklu beldesine ilköğretim okulu yaptırılacak olan işadamı Barış Arslan, okul yaptırmanın çocukluktan beri hayali olduğunu ve bu hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Protokol imza törenine, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Maşuklu Belediye Başkanı Tacettin Alpaslan ile hayırsever iş adamları katıldı.

- HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hatay'da Eğitime Hayırsever Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement