HDP'den Adalet Bakanı Bozdağ'a Soru Önergesi - Son Dakika
Yerel

HDP'den Adalet Bakanı Bozdağ'a Soru Önergesi

HDP\'den Adalet Bakanı Bozdağ\'a Soru Önergesi

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Bakırköy L Tipi ve Silivri Cezaevlerinde hak ihlalleri iddiası ile ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a soru önergesi verdi.

03.08.2016 14:58

Bakan Bozdağ'a HDP'den soru önergesi

HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a soru önergesi verdi.

Soru önergesinde Silivri ve Bakırköy L Tipi Cezaevinde bazı olumsuz durumların yaşandığını belirten HDP'li Başaran, OHAL süreci ile beraber tutuklu ve hükümlülere baskıların arttığını iddia etti.

Başaran, iddialara ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Basına yansıyan ve mahpus avukatlarından alınan bilgilere göre, Bakırköy L Tipi Cezaevi'nde bulunan kadın mahpuslar, OHAL ile katmerlenen avukat ve aile görüşü yasaklarını, keyfi uygulamaları protesto etmek için koğuşlarında bulunan eşyalarını 1 Ağustos 2016 tarihinde ateşe vermiştir. Gece saatlerinde, 29 kadın mahpusun Silivri Cezaevi'ne sürgün edildiği, burada gece boyunca ağır şekilde işkence ve taciz edildiği, mahpusların çığlık seslerinin uzunca bir süre devam ettiği bilgisi Silivri Cezaevi'nde bulunan diğer mahpuslar tarafından ailelere ve avukatlara aktarılmıştır. Mahpus avukatlarından alınan bilgilere göre, ertesi gün Silivri'ye sürgün edilen müvekkillerini görmek için cezaevine gittiklerinde görüş yapmalarına izin verilmediğinden, avukatlar müvekkilleri ile görüşene değin dışarı çıkmayacaklarını cezaevi yönetimine iletmiştir. Bunun üzerine jandarmayı çağıran cezaevi yönetiminin, avukatları zorla gözaltına alıp darp ettiği, araç ile cezaevinin dışındaki bir tarlaya araçtan atmak sureti ile bırakıldığı tarafımıza ulaşan iddialar arasındadır" dedi.

"İŞKENCE ve TACİZ İDDİALARI"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a Silivri ve Bakırköy L Tipi Cezaevlerine ilişkin iddiaları soru önergesi şeklinde sunan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran işkence ve taciz iddialarının araştırılmasını istedi.



Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel HDP'den Adalet Bakanı Bozdağ'a Soru Önergesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement