Hekimlere Hukuki Sorumlulukları Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Hekimlere Hukuki Sorumlulukları Anlatıldı

Hekimlere Hukuki Sorumlulukları Anlatıldı

Antalya'daki hekimlere yönelik "Hukuki ve Cezai Sorumluluk" konusunda panel düzenlendi.

15.01.2014 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği, Antalya Barosu, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği tarafından "Hekimlerin Hukuki ve Cezai Sorumluluğu" konulu panel düzenlendi.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Cenker Ateş, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panelde yaptığı konuşmada, işlerini en iyi şekilde icra etmeye çalıştıklarını ancak hukuki bir sorunla karşılaştıklarında başlarına neler geleceğini kestiremediklerini ifade etti. Ateş, bu açıdan panelin yararlı olacağına inandığını bildirdi.

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İnanç Mendilcioğlu da hekimliğin hastadan hastalığı ile ilgili bilgi alınmasıyla başladığını ve bilgiler doğrultusunda hasta ile hekim arasında bir sözleşme imzalandığını belirtti. Hekimler olarak bu sözleşme ile hasta için herşeyi garanti edemediklerini ancak hastaya en iyi hizmetin sunulması konusunda söz verdiklerini anlatan Mendilcioğlu, bu süreçte zaman zaman olumsuzlukların doğabildiğini ve yanlış tedavi nedeniyle davaların açılabildiğini kaydetti.

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Etik ve Hukuk Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haldun Güner, hekimlerin bir ameliyattan bir ameliyata gittiklerini, evrak kayıt işlemlerine vakit ayıramadıklarını söyledi. Hukuksal bir konu olduğunda da evrakların ciddi önem kazandığını vurgulayan Güner, sağlıklı bir kaydın gerçekleştirilmediği bir durumda evrakların hekim için sorun teşkil ettiğini anlattı. Bu nedenle dosya ve kayıtların iyi tutulması gerektiğine işaret eden Güner, "Bizler hastanın sağlığı ile ilgileniyoruz ama hukuksal bir durumla karşılaştığımızda evraklar devreye giriyor. Bu açıdan hukukçuların bizlerden neler istediğini, nelere dikkat etmemiz gerektiğini ve hasta ile ilgili hazırlanan dosyada nelerin bulunması gerektiğini iyi bilmeliyiz" diye konuştu.

Panelde, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selin Sert, "Hekimlerin Hukuki Sorumluluğu", TJOD Etik ve Hukuk Kurulu Üyesi Gaziantep Şubesi Başkanı Op. Dr. Samet Bayrak "Tıbbi Bilirkişilik", "Hekime Karşı Açılan Davalara Hekim Gözü ile Bakış" ve Yargıtay 6. Ceza Dairesi Üyesi Ali Sancar "Hekimlerin Cezai Sorumluluğu" konularında sunum yaptı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hekimlere Hukuki Sorumlulukları Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement