Hollandalı Bisikletçilerin Çin Yolculuğu - Son Dakika
Yerel

Hollandalı Bisikletçilerin Çin Yolculuğu

Hollandalı Bisikletçilerin Çin Yolculuğu

Hollandalı öğrenci grubu, “The Study Road’ projesi kapsamında, bisikletleriyle İstanbul’dan Çin’e başladıkları yolculuklarında 900 kilometre geldikleri Sivas’ın Suşehri ilçesinde mola verdiler.

21.03.2014 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollandalı öğrenci grubu, "The Study Road' projesi kapsamında, bisikletleriyle İstanbul'dan Çin'e başladıkları yolculuklarında 900 kilometre geldikleri Sivas'ın Suşehri ilçesinde mola verdiler.

12 Mart 2014 tarihinde İstanbul'dan başlayan bisiklet yolculuğunda Suşehri ilçesine gelen Hollandalı bisikletçiler, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel tarafından karşılandı. Hollandalı bisikletçileri Suşehri'nde ağırlamaktan mutlu olduğunu belirten Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, Hollanda'da bisiklet yollarının çok olduğunu söyleyerek, "Bisiklet yollarına diğer araçlar yaklaşmıyor. Trafik kurallarına çok saygılılar. Böyle bir maceralı yolculukta Hollandalı turistlerimizi ilçemizden ağırlamaktan mutluyuz" dedi.

Avrupa Bisiklet Dernekler Federasyon Üyesi, Ekip Koordinatörü İrfan Suyabatmaz, 12 Mart 2014 tarihinde başlayan 12 bin 500 kilometrelik yolculuğun yaklaşık 6 ay süreceğini ifade ederek, 'The Study Road' projeleri kapsamındaki Türkiye yolculuğunun Doğubeyazıt'ta tamamlanacağını ifade etti.

Suyabatmaz, "6 Hollandalı bisikletçiyi bir aksilik olamaması durumunda 26 Mart'ta Doğubeyazıt sınırında İran yetkililerine teslim edeceğiz. Günlük ortalama 150 kilometre yol gidiyoruz. Erzurum'da iki gün kalacağız. Buraya kadar herhangi bir sorun yaşamadan geldik. İnşallah buradan sonra da bir sıkıntı yaşamayız" dedi.

Takım organizasyon ekip başı olan Hollandalı Joya van Hout ise bazı bölgelerde havaların çok soğuk olduğunu, bu nedenle o bölgelerden geçerken üşüdüklerini söyleyerek, "Türkiye'ye daha önceden de geldiğini, Türk halkının sıcak ilgisinden çok memnun kaldıklarını ifade ederek, Suşehri'nde ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Sedat Sel'e teşekkür ettiğini söyledi.

Başkan Sel daha sonra, Hollandalı bisikletçilere, Sivas el dokuma heybesi ile birlikte, Suşehri'nin tanıtım kitapçığından hediye etti.

Turistler daha sonra Aspasya Sosyal Tesislerinde katıldıkları yemekte Alabalık ve Suşehri'nin meşhur kuru fasulye yemeğinden yediler. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hollandalı Bisikletçilerin Çin Yolculuğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement