Icold Afrika Heyeti Diyarbakır'da - Son Dakika
Yerel

Icold Afrika Heyeti Diyarbakır'da

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ile Uluslararası Büyük Barajlar Komisyonu (ICOLD) arasında yapılan eğitim protokolü çerçevesinde, az gelişmiş Afrika ülkeleri mühendislerinden oluşan yedi kişilik bir heyet, DSİ Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Müşavir Yardımcısı Hasan Basri Yüksel başkanlığında Diyarbakır’a geldi.

26.06.2013 17:45

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ile Uluslararası Büyük Barajlar Komisyonu (ICOLD) arasında yapılan eğitim protokolü çerçevesinde, az gelişmiş Afrika ülkeleri mühendislerinden oluşan yedi kişilik bir heyet, DSİ Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Müşavir Yardımcısı Hasan Basri Yüksel başkanlığında Diyarbakır'a geldi.

3'ü Fas, 3'ü Nijerya, 1'i ise Mali'li olan heyet, DSİ 10. Bölge Müdürü Okan Bal'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Kılıç tarafından Türkiye'deki su kaynaklarının gelişimi ve DSİ'nin görev, yetki, sorumlulukları ile GAP Projesi hakkında brifing verildi.

Türkiye Elektromekanik Sanayi A.Ş (TEMSAN) ve Diyarbakır İçme Suyu Arıtma Tesisleri'ni gezen heyete ayrıca, Silvan Barajı, Kirazlık Barajı ve HES, Çetin Barajı ve HES, Alkumru Barajı ve HES tesisleri gezdirildi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Icold Afrika Heyeti Diyarbakır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement