İki Belediye Anlaşamadı Öğrenciler Yaya Kaldı - Son Dakika
Yerel

İki Belediye Anlaşamadı Öğrenciler Yaya Kaldı

İki Belediye Anlaşamadı Öğrenciler Yaya Kaldı

Edirne'nin Keşan İlçesi'ne bağlı Beyendik Beldesi'nde bulunan Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi'nde yaşanan taşıma sıkıntısı nedeniyle öğrenci velileri ayaklandı.2010 yılında Beyendik Beldesi Beykent Mahallesi'nde açılan Keşan Anadolu Öğretmen...

18.09.2012 19:16

Edirne'nin Keşan İlçesi'ne bağlı Beyendik Beldesi'nde bulunan Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi'nde yaşanan taşıma sıkıntısı nedeniyle öğrenci velileri ayaklandı.

2010 yılında Beyendik Beldesi Beykent Mahallesi'nde açılan Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi'nde 2 Eğitim-Öğretim döneminde de yaşanan taşıma sorunu bu 2012-2013 Eğitim Öğretim döneminde de devam ediyor.

Öğrencilerin kalacağı pansiyonun bulunmadığı okulda, Keşan'da ailelerinin yanında, tuttukları evlerde veya özel öğrenci pansiyonlarında kalan öğrenciler, bu yılda okula geliş gidişlerde sıkıntı yaşayınca, öğrenci velileri ayaklandı.

Okul önünde, toplanan öğrenci velileri, Okul Müdürü Osman Başak'a yaşadıkları durumla ilgili tepkilerini ilettiler. Öğrencilerinin evlerinden alınarak, okula getirilmesini isteyen veliler, burada yapılan uygulamaların yanlış olduğunu söylediler.

Bunun üzerine ise okula Beyendik Beldesi'ndeki kooperatifin yönetiminden yetkililer çağırıldı. Burada bir süre öğrenci velilerini dinleyen yetkili, Kooperatifin Keşan'dan kapı kapı öğrenci toplayamayacağını belirtti ve Keşan Belediyesi'nin kendilerine 3 tane durak belirlediğini söyledi. Kooperatif yetkilileriyle bir süre tartışan öğrenci velileri, daha sonra Beyendik Belediyesi'ne giderek, Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu ile konuştu.

Burada Beyendik Belediye Başkanı Uslu'ya sorunlarını ileten veliler, bu sorunun 3 yıldır sürdüğünü ve çocuklarının sürekli mağdur durumda olduklarını belirterek, "Keşan Belediyesi ile Beyendik Beldesi arasında yaşanan sorun yüzünden bizler mağdur oluyoruz. Eğer bu sorun bir şekilde çözülmezse, biz ya özel araç tutacağız, ya da bir taksi durağı ile anlaşıp, öğrencilerimizi onların taşımasını isteyeceğiz." dedi.

USLU: BİZİM ARAÇLARIMIZ CEZA YİYOR

Şikayetleri dinleyen Nuran Uslu'da Keşan'a giden Beyendik Beldesi'ne ait servis araçlarının öğrencileri evlerinde topladığında ceza yediğini belirterek, "Keşan'dan gelenler buraya giriyor, bizimkiler oraya girmiyorsa, bende müsaade etmem Beyendik'e girmelerini. Bu sorunu iki belediye arasında çözmek gerekiyor. Kanunların el verdiği çerçevede bu sorunlar çözülür. Geçen yıl bu sorun çözülmedi. Defalarca bir araya geldik. Kaymakamlık topu belediyeye, belediye emniyete, emniyette bir yere atıyor. Ama bu sorun hala çözülmüyor. Benden izin belgesi istiyorlar. Eğer benim araçlarıma izin verilmezse, bende buraya başka araçların girmesini izin vermem. Geçen yıl benim beldemdeki kooperatife, 30 bin TL'ye yakın ceza kesildi. Tüm uyarılara rağmen hala beldeme girmeye çalışırlarsa, bende gereken cezayı keserim." dedi.

VELİLER: TAKSİ Mİ TUTALIM?

Öğrenci velileri de, Keşan'da servis araçlarının evlerden öğrenci topladığını, ancak Beyendik Beldesi'ndeki araçların nasıl öğrencileri evlerinden alamadığını söyleyerek, "Olan çocuklarımıza oluyor. Ne olursa, olsun bu sorun çözülsün. Çözülmezse, taksi duraklarıyla görüşüp, taksicilerle bu sorunu bizler çözeceğiz." diyerek, tepkilerini gösterdiler.

MEHMET ÖZCAN'LA GÖRÜŞECEKLER

Yapılan konuşmaların ardından, öğrenci velileri, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan'dan randevu alarak, konuyu Özcan'la görüşeceklerini, Uslu'nun da bu görüşmeye katılmasını istediler. Uslu'da bu konuda görüşmeye geleceğini ve bu sorunu çözmek için elinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Uzun süren tartışmaların ardından öğrenci velileri Beyendik Beldesi'nden ayrıldı. Daha sonra Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı'yı ziyaret eden öğrenci velileri ve Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu ile Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Osman Başak, yaşanan bu sorunu Dınkırcı'ya da iletti.

ÖĞRENCİLER ZOR ŞARTLARDA GİTMEYE DEVAM EDİYOR

Tüm bu tartışmalar sürerken, Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin okula gitme sorunu ise hala devam ediyor. Bazı öğrenciler, ticari taksi ile okula giderken, bazı öğrencilerin ise servislere yetişemediği için ilk iki derse yetişemediği öğrenildi.

(TB)

18.09.2012 18: 54: 04

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İki Belediye Anlaşamadı Öğrenciler Yaya Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement