İmo'dan Meslekte 40 Yılını Dolduran Üyelere Onur Plaketi - Son Dakika
Yerel

İmo'dan Meslekte 40 Yılını Dolduran Üyelere Onur Plaketi

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi tarafından meslekte 40 yılını dolduran üyelerine onur plaketi verildi.

22.12.2013 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi tarafından meslekte 40 yılını dolduran üyelerine onur plaketi verildi.

Oda Başkanı Abdullah Bakır, Hilton Otelinde yapılan geleneksel dayanışma gecesinde yaptığı konuşmada, 19 Aralık 1954 tarihinde kurulan odanın toplumsal ve kamusal yararı korumakta olduğunu kaydetti.

Meslektaşlarının hak ve çıkarlarını savunarak mesleki konularda görüş oluşturmaya çalıştıklarını dile getiren Bakır, "TMMOB ve bağlı meslek odaları Anayasaya ve yasalara dayanarak kurulmuştur. Anayasa ve yasalar meslek örgütlerinin kamu adına denetim yapabileceğini, toplumsal yararı gözeteceğini, üyelerinin hak ve çıkarlarını koruyacağını, aynı zamanda üyelerinin mesleki açıdan gelişmelerini sağlayacak adımlar atacağını hükmetmektedir" dedi.

Bakanlar Kurulu kararına göre, odanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından mali ve idari denetimine tabi tutulmasının sağlandığını belirten Bakır, meslekte 40 yılını dolduran ve aralarında eski milletvekili Mahmut Keçeli, eski ASKİ Genel Müdürü Hüsamettin Esin, Salman Serttepe'nin bulunduğu üyelere onur plaketi verdi.

Törene, CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Çukurova Üniversitesi Geoteknik Ana Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Laman, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve çeşitli meslek odalarının başkanları katıldı. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İmo'dan Meslekte 40 Yılını Dolduran Üyelere Onur Plaketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement