İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce "insan ticareti" konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen toplantıda Türkiye'de bu alanda yürütülen çalışmalar ele alındı.
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler tarafından "insan ticareti konusunda farkındalık yaratılması, etkin mücadele ve önleme" amacıyla ilan edilen "İnsan Ticaretiyle Mücadele Günü" kapsamında Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce uzmanlara yönelik eğitim düzenlendi.
Sınır aşan suçlar arasında ilk sırada gösterilen "insan ticareti"nin detaylı ele alındığı programda, Türkiye'nin yürüttüğü etkin çalışmalar ele alındı.
İstanbul, Ankara ve Antalya'da mağdurlar için sığınma evleri açıldığı belirtilen programda, bu kişilere hukuki, psikolojik ve tıbbi danışmanlık sağlandığı anımsatıldı.
Mağdurlar için ayrıca 157 numaralı acil ihbar hattı kurulduğu, tedavi, bakım ve hukuki prosedür süresince 6 aylık sürelerle toplamda 3 yıla kadar "insan ticareti mağduru ikamet izni" verildiği ifade edildi.
Mağdurların gönüllü geri dönüşlerinin Uluslararası Göç Örgütü, ilgili ülkelerdeki irtibatlı kuruluşlar ve yerel sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle güvenli bir şekilde sağlandığı belirtildi.
İnsan ticareti ile mücadele için politika oluşturulması, mağdurların korunması ve bu hususların koordinesinde Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün tek yetkili kurum olduğu, Avrupa Birliği, Uluslararası Göç Örgütü, Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi gibi kuruluşlarla ortak projeler yürütüldüğü ifade edildi.
Son Dakika › Yerel › İnsan Ticaretiyle Mücadele Günü' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?