"Irak Coğrafyasında Türk Varlığı ve Kültürü" Sempozyumu Başladı - Son Dakika
Yerel

"Irak Coğrafyasında Türk Varlığı ve Kültürü" Sempozyumu Başladı

"Irak Coğrafyasında Türk Varlığı ve Kültürü" Sempozyumu Başladı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından "Irak Coğrafyasında Türk Varlığı ve Kültürü Sempozyumu" düzenlendi.

18.05.2012 15:26

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından "Irak Coğrafyasında Türk Varlığı ve Kültürü Sempozyumu" düzenlendi.

Çok sayıda akademisyenin katıldığı "Irak Coğrafyasında Türk Varlığı ve Kültürü Sempozyumu" Rektörlük Konferans Salonu'nda başladı. Yarın sona erecek sempozyum Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Azmi Özcan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Sempozyumun "Ortaçağ Irak'ında Türk varlığı" konulu ilk oturumuna Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nden Prof. Dr. Abdülhalik Bakır başkanlık edecek ve bu bölüme Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Pınar Ülgen, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nden Trd. Doç. Dr. Hüseyin Kayhan, Nevşehir Üniversitesi'nden Doç. Dr. İlyas Gökhan konuşmacı olarak katıldı.

"Osmanlı ve günümüz Irak'ında Türk varlığı" konulu 2. oturuma ise Şeyh Edebali Üniversitesi'nden Doç. Dr. İlhami Yurdakul başkanlık edecek. Konuşmacılar ise yine Şeyh Edebali Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Vedat Turgut, Nevşehir Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Ahmet Oğuz, Erciyes Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Serdar Sakin katıldı.

"Siyaset ve kültür yönünden Irak Türkmenleri" konulu, başkanlığını Erciyes Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mahir Nakip'in yaptığı 3. oturuma Erciyes Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kerim Türkmen, Süleyman Demirel Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Nevin Yazıcı ve Av. Habib Hürmüzlü konuşmacı olarak katıldı. 4. ve son oturumun başkanlığını Şeyh Edebali Üniversitesi'nden Doç. Dr. Mustafa Koç yaptı. Irak Türkmen Türkçesi konulu oturumda Trakya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ahmet Günesen, yine aynı üniversiteden Yrd. Doç. Dr. Nursel Özdemirli,Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Durmuş, Yrd. Doç. Dr. Sibel Bayraktar, Kırklareli Üniversitesi'nden okutman Bülent Hünerli birer konuşma yaptı.

Cumartesi günü saat 9.00'da başlayacak 5. oturumun konusu ise Irak Türkmen şairleri ve şiirleri olacak. Başkanlığını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden Prof. Dr. Suphi Saatçi'nin yapacağı oturuma Trakya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ali İhsan Öbek, aynı üniversiteden Yrd. Doç .Dr. Cumhur Ün, Kırklareli Üniversitesi'nden okutman Duygu Dalbudak,Trakya Üniversitesi'nden Dr. Çağdaş Albayrak, aynı üniversiteden Dr. Uğurtan Yapıcı konuşmacı olarak katılacak.

Sempozyumun "Irak Türkmen Edebiyatı" konulu 6. ve son oturumuna Erciyes Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kerim Türkmen başkanlık edecek. Bu bölümdeki konuşmacılar ise Trakya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Recep Duymaz, aynı üniversiteden Yrd. Doç. Dr. Yüksel Topaloğlu, Kırklareli Üniversitesi'nden okutman Özlem Şuataman ve şair-yazar Dr. Mustafa Muhittin'den oluşacak.

Cumartesi günü bitecek sempozyum sonrasında davetliler Bilecik'in tarihi ve turistik bölgelerine gezi düzenlenecek. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Irak Coğrafyasında Türk Varlığı ve Kültürü' Sempozyumu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement