Irak-telaferli Türkmen Aileleri Yemekte Buluştu - Son Dakika
Yerel

Irak-telaferli Türkmen Aileleri Yemekte Buluştu

Irak-telaferli Türkmen Aileleri Yemekte Buluştu

Eskişehir’de yaşayan Irak-Telaferli Türkmen aileleri, Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Türk Ocağı Şubesi tarafından organize edilen akşam yemeğinde bir araya geldi.

30.07.2015 15:40

Eskişehir'de yaşayan Irak-Telaferli Türkmen aileleri, Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Türk Ocağı Şubesi tarafından organize edilen akşam yemeğinde bir araya geldi.

Eskişehir Öğretmenevinde düzenlenen yemeğe; Vali Güngör Azim Tuna, Vali Yardımcıları Hamdi Bilge Aktaş, Mesut Kesen, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Türk Ocağı Eskişehir Şube Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal, Kerkük Vakfı Temsilcisi Prof. Dr. Mahir Nakip, Türkmeneli Vakfı Telafer Sorumlusu Adil Selvi, hayırseverler ve Türkmen aileleri katıldı. Programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Tuna, yemek esnasında yaptığı konuşmada, Telafer'den gelen misafirleri Eskişehir'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

"Dünyanın her tarafında Türk insanı huzur içinde yaşamaktadır" diyen Vali Tuna, Türk insanını yardımsever, kardeşlik duyguları en üst düzeyde, birlik ve beraberlik içinde yaşayan, vatanını ve milletini seven bir toplum olarak nitelendirdi. Yaşlısıyla, genci ve çocuğuyla yaklaşık bir yıldır Telaferli misafirleri Eskişehir'de ağırladıklarını anlatan Vali Tuna, bu süreç içerisinde zorlu bir kış dönemi geçirildiğini ve bu insanlara yardım elini uzatan herkese teşekkür ettiğini söyledi. Türk Ocağı Eskişehir Şube Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal ve hayırsever arkadaşlarına teşekkür ettiğini yineleyen Vali Tuna, "Birçok insanın yapamadığını bu arkadaşlarımız Allah rızası için yapmıştır. Birbirimize hizmet ettiğimiz sürece, destek olduğumuz ve yardımlaştığımız sürece Allah'ın rızasını da kazanmış oluruz! Bu dünyaya sadece kendimiz için yaşamaya, gezmeye, eğlenmeye gelmedik. İnanan insanlar olarak bizler bunun farkındayız. Hepimiz insanız, hepimiz kardeşiz. Bizim devlet anlayışımızda da 'insanı yaşat ki, devlet yaşasın' mantığı yürütülür" diye konuştu.

Türkiye'nin herkese kucak açtığını belirten Vali Tuna, kültürel bağlılıklar bulunan topluluklara karşı sorumluluklardan bahsetti. Dünyanın neresinde olursa olsun bir mazlum, bir yardıma muhtaç insan varsa Türkiye'nin ve Türk insanının hemen yardıma koştuğunu anlatan Vali Tuna, "İnsana insan gibi yakışan yardımı yapmak bizim boynumuzun borcudur. İnsanı sevmeyi ve yardımlaşmayı da çocuklarımıza öğretmemiz lazım. Bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bizler büyük bir aileyiz, bunu unutmamalıyız. İnsanları ayırmadan, kayırmadan sevmeliyiz. Bizi her ne kadar ayırmaya çalışsalar da bunu hiçbir zaman başaramayacaklar. İnşallah geleceğimiz çok güzel olacak. Biz, Türk devleti olarak her zaman sizin yanınızdayız. Kapımız her zaman herkese açık" ifadelerini kullandı.

Hayır işinde Eskişehir insanının adeta yarıştığını aktaran Vali Tuna, Telaferli Türkmenlerin de ilimizde yaşadığı sürece gerekli yardımı alacağına inandığını sözlerine ekledi. Türk Devletinin ve Türk insanının ne kadar hamiyetperver olduğunu aktaran Başkan Prof. Dr. Ünal da, Ağustos 2014'den beri bin 150 Iraklı Türkmen vatandaşın Eskişehir'de yaşamını sürdürdüğünü söyledi. Türkmen vatandaşların yaşadığı bazı sorunları anlatan Başkan Ünal, en önemli meselelerin, eğitim, sağlık ve barınma yönünde yaşandığını ama hayırsever vatandaşların göstereceği diğerkamlıkla bunların en kısa zamanda halledileceğini ifade etti.

Kerkük Vakfı Temsilcisi Prof. Dr. Mahir Nakip ise, Türk insanının çok kadirşinas olduğunu vurguladı. Türk insanının herkese kucak açtığını ekleyen Nakip, "Bizim kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi kimse bozamaz" şeklinde konuştu.

40 yıldır Türkiye'de yaşadığını aktaran Nakip, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden ve Türk insanından övgü ile bahsetti. Nakip, göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı Vali Tuna'ya teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Türkmeneli Vakfı Telafer Sorumlusu Adil Selvi de, huzur ve sükünet içinde yaşayan Iraklı Türkmenlerin yerlerinden ve yurtlarından edildiğini, kendilerine tek kucak açan ülkenin ise; Türkiye Cumhuriyeti ve Türk insanı olduğunun altını çizdi.

Yemek boyunca Türkmen vatandaşlarıyla yakından ilgilenen Vali Tuna, daha sonra programdan ayrıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Irak-telaferli Türkmen Aileleri Yemekte Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement