İstiklal Savaşı Kahramanı 'Kara Fatma' Film Oluyor - Son Dakika
Yerel

İstiklal Savaşı Kahramanı 'Kara Fatma' Film Oluyor

Yapımcı-yazar Gonca Elmas Akay, 'Kara Fatma'nın Filme Çekileceğini Bildirdi

17.01.2011 15:32

Yapımcı-yazar Gonca Elmas Akay, daha önce kitaplaştırdığı İstiklal Savaşı'nda çarpışan Türk kadın subayı Fatma Seher'in cephede geçen günlerini ve savaş sonrası yaşadıklarını anlatan 'Kara Fatma'nın filme çekileceğini bildirdi.

Akay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir kadın subayın cephede yaşadıklarını ilk kez kendisinin kaleme aldığını, bugünlerde de film çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

'Kara Fatma'nın hayatının çok önemli olduğunu, büyük bütçe gerektiren filme Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin destek olması gerektiğini anlatan Akay, şöyle konuştu:

'Tahminlerime göre en az 5-6 milyon dolara mal olacak film için kolları sıvadık, çok iyi çekim olacak. Bence yabancı yapımcılarla ortak ve birkaç yönetmenle çekilmesi gerekir. Çünkü kadın subayımızın hayatı çok önemli, ona layık film yapılmalıdır. 'Kara Fatma'yı oynayacak oyuncu da kuvvetli ve fiziken onu yansıtacak birisi olmalıdır. Şu anda herhangi bir kişi belirlemedik, ama kafamda çok farklı bir yeri olduğundan seçici olunacaktır. Cepheler ve yaşandıkları yerlerin bire bir çekilmesi lazım. Örneğin Sarıkamış'ta. Bu filmi gidip Kartalkaya ya da Uludağ'da çekemeyiz. Konusu vatan üzerine odaklanacak. Savaşlarda sadece çarpışma olmamıştır. Siperlerde çok özel anlar yaşanmış ve paylaşılmıştır. Filmde bunlarda yer alacak.'

(AOL-NER-ZVR) - KARABÜK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstiklal Savaşı Kahramanı 'Kara Fatma' Film Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement