İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Sinematek Gösterimlerinde Japon Sinemasından Örnekler Sunulacak - Son Dakika
Yerel

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Sinematek Gösterimlerinde Japon Sinemasından Örnekler Sunulacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Sinematek gösterimlerinde Japon sinemasından örnekler izlenecek.

03.01.2012 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Sinematek gösterimlerinde Japon sinemasından örnekler izlenecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 yıldan bu yana sürdürdüğü "Yeniden Sinematek" etkinliklerine "Japon sineması" ile devam ediyor. Ekim-Kasım ayında komedi filmleri, Aralık ayında ise fantastik filmler ile buluşan İzmirliler, Ocak ayında Japon sinemasına damga vuran filmleri izleme şansı bulacak.

Kültürpark alanı içindeki İzmir Sanat'ta saat 20.00'de başlayacak filmler, ücretsiz izlenebilecek.

Etkinlik kapsamında, ilk olarak 6 Ocak Cuma akşamı Akira Kurosawa'nın yönettiği "Rashomon" isimli film izlenebilecek. Ünlü yönetmenin uluslararası alanda ismini duyurduğu ve Japon sinemasına dikkatleri çeken 1950 yapımı film, 1951 yılında Venedik Film Festivali'nde de "Altın Aslan" ödülünü almıştı.

Gösterimler, 13 Ocak Cuma günü Kenji Mizoguchi'nin "Yağmurdan Sonraki Soluk ve Gümüş Ayın Öyküleri-Ugetsu Monogatari" isimli filmleriyle devam edecek.

İzmirliler, 20 Ocak Cuma günü ise usta yönetmen Yasujiro Ozu'nun "Tokyo Monogatari-Tokyo Hikayesi" filmini izleyebilecek. Film, yönetmenin başyapıtı olarak kabul ediliyor. Sinematek gösterimlerinin son filminde, 27 Ocak Cuma günü yönetmenliğini Kon Ichikawa'nın yaptığı 2. Dünya Savaşı-nın başlarında Burma'da geçen bir hikayeyi anlatan "Burma Arpı -The Burmese Harp" filmi beyazperdeye yansıyacak.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Sinematek Gösterimlerinde Japon Sinemasından Örnekler Sunulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement