Balık fiyatları, Marmara ve Karadeniz'de, kar ve fırtına nedeniyle teknelerin denize açılamamasında dolayı artarken, İzmir'deki balık tezgahlarında yılbaşı indirimi vardı.
AA muhabirinin İzmir Balık Hali'nin günlük verilerinde derlediği bilgiye göre, en çok tüketilen hamsi, sardalya, çipura, levrek, uskumru gibi balık türlerinde "yılbaşı indirimi" yapıldı.
İzmir Balık Hali'nde toptan kilogram fiyatı 60 kuruş ile 3,75 lira arasında değişen hamsi ve sardalya, İzmir'de balıkçıların yoğun olarak bulunduğu Tarihi Kemeraltı Çarşısı içindeki Havra Sokağı tezgahlarında ise 5 liradan satıldı.
Çok tüketilen büyük balık türlerinden çipura ve levrek de fiyatı uygun balıklar arasında yer aldı. Çipura ve levrek tezhahta 25-30 liradan alıcı buldu. Çinekop ve barbun gibi pahalı türler de tezgahlarda ilgi gören balıklardandı. Barbun, Havra Sokağı'nda 50-60 liradan, çinekop ise 35-40 liradan satıldı.
Tarihi sokakta yılın son gününde balıkçı tezgahlarını ziyaret eden vatandaşların, "yılbaşı indirimi"ne kayıtsız kalmadığı gözlendi.
İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Kooperatifleri Başkanı Ahmet Yapıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soğuk ve fırtınanın Ege Denizi'nde etkili olmadığını balık tezgahlarının olumsuz hava koşullarından etkilenmediğini, hatta birçok balıkçının "yılbaş indirimi" yaptığını kaydetti.
Ege'de son dönemde levrek ve çipuranın bol miktarda avlandığını belirten Yapıcı, "Soğuk ve fırtınalı bizim bölgemizde etkili olmadı. Balıkçılarımız herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadı. Ancak ben yılbaşından sonra fiyatların yükseleceğini düşünüyorum" diye konuştu.
Son Dakika › Yerel › İzmir'deki Balık Tezgahlarında Yılbaşı İndirimi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?