İzmirli Kadın Girişimcilerin Afyon Çıkarması... - Son Dakika
Yerel

İzmirli Kadın Girişimcilerin Afyon Çıkarması...

İzmirli Kadın Girişimcilerin Afyon Çıkarması...

İzmir Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Ege Bölge Başkanı Aynur Tartan, ilki geçtiğimiz aylarda İzmir'de düzenlenen Kadın Girişimciler Kurulu Bölge Başkanları toplantısının Afyon Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde...

11.07.2013 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Ege Bölge Başkanı Aynur Tartan, ilki geçtiğimiz aylarda İzmir'de düzenlenen Kadın Girişimciler Kurulu Bölge Başkanları toplantısının Afyon Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen ikinci toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Aynur Tartan, Ege Bölgesi'nin çeşitli illerinden gelen Kadın Girişimciler Kurulu Başkanları ve üyelerine girişimcilik hayatına ilişkin örnekler vererek iş dünyasındaki tecrübelerini aktardı. Girişimcilik serüveninin başladığı günden bugüne kadar iş dünyasına ilişkin deneyimlerini aktaran Tartan, "Çalışma hayatına 17 yaşımda, yaşımı bir yıl büyüterek gazeteci olarak başladım, kısa bir süre sonra yani çok erken yaşta girişimciliği seçtim. İnanıyorum ki bir kadının başarısı; bin erkeğin başarısına bedeldir. Çünkü hepimiz bir yerlere gelebilmek ve kendi ayaklarımızın üzerinde durabilmek için bir erkeğe kıyasla çok daha fazla ödün veriyoruz, emek veriyoruz. Çünkü biz başarılı iş kadınını, sevgi dolu anneyi, ailenin temeli eşi, iyi evladı ve iyi dostu bir bedene sığdırıp, aynı havanda dövüyoruz" dedi.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun Kadın Girişimciler Kurulu'nu oluştururken kendilerine bulunduğu tavsiyeden de bahseden Tartan, "Türkiye Odalar Borsalar Birliği'nin atılımcı, vizyoner ve saygın başkanı Sayın Hisarcıklıoğlu; kadının elinin değmediği bir ekonominin bereketi olmaz. Büyümesi de olmaz. O yüzden diyoruz ki, Türk toplumu, bu prangadan da kurtulmalıdır. Elinde hamur olanlar da her işe karışsın ki, büyümenin bereketini toplumun tamamı hissedebilsin demişti. Evet, kesinlikle, çünkü kadının emeği ekonominin dinamiğidir. Ekonomide ve toplumsal huzurda bereketin yolu, biz kadınların iş hayatına katılmasından geçiyor. Eve bereketi nasıl biz getiriyorsak, ülkeye de biz getireceğiz. Zenginliğin, refahın, gelecek nesillerin mutlu olmasının tek bir yolu var; girişimcilik" diye konuştu.

Toplantıda söz alan diğer TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanları da girişimcilik süreçlerinden bahsederek faaliyetlerini yürütmekte oldukları kurullarının yaptıkları projelere değindiler. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmirli Kadın Girişimcilerin Afyon Çıkarması... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement