Kadın Girişimciler Sanayide - Son Dakika
Yerel

Kadın Girişimciler Sanayide

Kadın Girişimciler Sanayide

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy ile birlikte, elektrolitik bakır üretimi yapan bir fabrikayı etti.

10.02.2012 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy ile birlikte, elektrolitik bakır üretimi yapan bir fabrikayı etti.

Yaptıkları etkinliklerle ve çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, yine bir örnek faaliyete imza attı. Kadın Girişimciler Kurulu'nun üyeleri aldıkları yeni bir ortak kararla, Samsun'da yaptıkları üretimle kent ekonomisine ve istihdamına önemli katkı sağlayan firmaları ziyaret etmeye başladı. Kadın Girişimciler Kurulu'nun ilk durağı ise Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı OSB'de faaliyet gösteren Elektrosan Elektrobakır Sanayi A.Ş. oldu. Kadın Girişimciler Kurulu'nun üyelerine, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy da eşlik etti

İlk ziyaretleri Elektrosan Elektrobakır'a Hülya Aksoy ve Kadın Girişimciler Kurulu'nun üyelerini, aynı zamanda kurulun da üyeleri olan Elektrosan Elektrobakır Sanayi A.Ş. Halkla İlişkiler Müdürü Gülay Bilgin ve Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Köksal Köksal Küçükarslan'ın eşi Ayşen Küçükarslan karşıladı. Kısa bir süre firmanın sosyal tesislerinde dinlenen konuklar, daha sonra başlarına baret takarak imalathaneyi gezdiler. Firmanın Genel Müdür Yardımcısı Ensar Murzioğlu ve Satış ve Satın Alma Müdürü Gökhan Sarıçam, girişimci kadınlara firmaları ve yaptıkları imalat hakkında bilgi verdi.

KADIN GİRİŞİMCİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Elektrosan Elektrobakır A.Ş.'nin üretimine başladığı 1970 yılından günümüze elektrolitik bakır üretimi konusunda, sektöründe önemli bir yer edindiğini belirten Genel Müdür Yardımcısı Ensar Murzioğlu, " Türkiye'deki sektörel gelişime bakır ve bakır ürünleri ile öncülük eden şirketimiz, ürettiği mamullerin pazarlama faaliyetlerine Samsun merkez olmak üzere yine kendi bünyesinde bulunan İstanbul, Ankara ve İzmir şubelerinde devam etmektedir. Firmamızda bakır lama, bakır çubuk, bakır boru, bakır şerit, bakır levha, bakır örgülü tel, bakır yassı tel, bakır katot, bakır filmasin imalatı yapmaktayız. Elektrosan, Ar-Ge çalışmalarının her zaman müşteri memnuniyeti için çok etkili bir unsur olduğunun bilincinde üretime devam etmektedir. Her geçen yıl büyümeye ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlamaya gayret göstermekteyiz. Bu amaç doğrultusunda yapımı devam eden ek üretim tesislerimizi de yaklaşık iki ay sonra devreye sokacağız" dedi.

VARLIKLARI ÜLKEYE GÜÇ VERİYOR

Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ve Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy da, imalathaneyi gezerken, merak ettikleri konularda yetkililere soru sorarak bilgi aldılar. Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Kıyıcı ve Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, kendilerini misafir eden firma yetkililerine teşekkür ettiler. Samsun'da böyle tesislerin varlığının kent ve ülke ekonomisine güç kattığını belirten Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Kıyıcı, "Kurul olarak, kentimiz ekonomisine ve istihdamına katkı sağlayan kuruluşları ziyaret etme kararı aldık. İlk olarak da Elektrosan Eylektrobakır Sanayimizi ziyaret ettik. Gördüklerimizden gerçekten çok etkilendik. Böyle tesislerin varlığı ülkemize ve kentimize güç vermektedir. İnşallah bu tür imalat yapan tesislerimizin sayısı daha da artar" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadın Girişimciler Sanayide - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement