'Kadın ve Şiddet' Mersin'de Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

'Kadın ve Şiddet' Mersin'de Masaya Yatırıldı

\'Kadın ve Şiddet\' Mersin\'de Masaya Yatırıldı

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, son zamanlarda sevgi kavramının yitirildiğini, sevginin yerini şiddetin aldığını belirterek, "Şiddet ile kadın kelimesini aynı cümlede kullanmak bile üzücü" dedi.

30.03.2013 16:53

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, son zamanlarda sevgi kavramının yitirildiğini, sevginin yerini şiddetin aldığını belirterek, "Şiddet ile kadın kelimesini aynı cümlede kullanmak bile üzücü" dedi.

Çağlayan Çalışan Kadınlar Derneği ve Beyaz Lale Hanımlar Derneği'nin düzenlediği "Kadın ve Şiddet" konulu panel HiltonSA Oteli'nde gerçekleştirildi. Panele, Mersin Valisi Güzeloğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadın Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek ve AK Parti Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten de katıldı.

Panelin açılışında konuşan Vali Güzeloğlu, kalkınmanın sadece ekonomik boyutta düşünülmemesi gerektiğini ifade ederek, kalkınmanın, merkezinde insan olduğu müddetçe sağlanabileceğini söyledi. İnsana dönük olmayan hiçbir kavramın değer ifade etmeyeceğine vurgu yapan Güzeloğlu, "İnsani gelişmişlik endeksi dediğimiz alanlarda yol alınmadığı takdirde gelişmişlik hedefine varılamaz. Yapılması gereken, meselelere insan odaklı bakmaktır. Bu anlayış ile Aile ve Sosyal Politikalar adı altında önemli görevler üstlenen bakanlığımız kurulmuştur. Aile merkezli önemli bir süreci başlatan ülkemizde hedeflerine doğru yürürken, insani değerleri gözetmek de son dönemlerde elde ettiğimiz ekonomik başarılar kadar önemlidir" dedi.

Son zamanlarda sevgi kavramının yitirildiğini ve sevginin yerini şiddetin aldığını kaydeden Güzeloğlu, "Şiddet ile kadın kelimesini aynı cümlede kullanmak bile üzücü. Değerlerimizi tekrar hatırlamamız noktasında Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşleri Sayın Emine Erdoğan'ın himayelerinde hayata geçirilen 'Gönül Elçileri' projesi ile gönülden gönüle köprüler kurulmaktadır. Gönül gözüyle bakmak hayatın anlamına ulaşmaktır. Türkiye'de 100 bini aşan gönül elçilerimizin yüzde 30'ndan fazlası Mersin'dedir. Önemli olan sevgimizi çoğaltmak ve bunun için çalışmaktır" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Zahteroğulları ise hedeflerinin toplumsal refahı arttırmak olduğunu dile getirerek, "Kadınlarımız şiddete maruz kalırken bizlerin yaptığı diğer çalışmalar anlamsız kalıyor. Bu nedenle kadına şiddet konusunun çözümü için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu noktada kadına ve çocuğa uygulanan şiddetle ilgili çıkarılan yasamız büyük önem taşımaktadır. Kadına ve çocuğa uygulanan şiddet; sağlık, kültür, algı ve edep meselesidir. Hiçbir konu kadına el kaldırmayı haklı göstermez" ifadelerini kullandı.

Mersin'de kadına şiddet konusunda önemli çalışmalar yaptığına işaret eden Zahteroğulları, başarılı sonuçların elde edilmesi dolayısıyla Vali Güzeloğlu'na teşekkür etti.

Milletvekili Ökten de kadına şiddetin devletin öncelikli konularından biri olduğuna işaret ederek, kadına şiddetin önlenmesi konusunda tüm kadın milletvekillerinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in önderliğinde önemli çalışmalar yaptığını dile getirdi.

Anamur, Silifke, Mut ve Tarsus ilçelerinde yeni sosyal hizmet merkezlerinin açılacağı bilgisinin verildiği panelde, Erdemli ve Silifke ilçelerine de öğrenci yurtlarının yapılacağı aktarıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Kadın ve Şiddet' Mersin'de Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement