Kahta'nın Mesire Alanı Sorunu Çözülüyor - Son Dakika
Yerel

Kahta'nın Mesire Alanı Sorunu Çözülüyor

Kahta\'nın Mesire Alanı Sorunu Çözülüyor

Adıyaman’ın Kahta ilçesinin önemli yerlerinden olan İbrahim Halil Mesire alanı ile Ebu Sadık Mesire Alanı doğal ve özgün güzelliği bozulmadan özüne uygun bir şekilde yapılması hedefleniyor.

21.12.2016 13:36

Adıyaman'ın Kahta ilçesinin önemli yerlerinden olan İbrahim Halil Mesire alanı ile Ebu Sadık Mesire Alanı doğal ve özgün güzelliği bozulmadan özüne uygun bir şekilde yapılması hedefleniyor.

Projelendirme çalışmalarına başlanılan İbrahim Halil Ziyareti Mesire Alanında incelemelerde bulunan Kahta İlçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, İbrahim Halil Mesire alanı ile Ebu Sadık Mesire Alanında yapılan çalışmaların, doğal ve özgün güzelliğinin bozulmadan özüne uygun bir şekilde yapılacağını söyledi.

Her iki mesire alanındaki çalışmaların bitmesi ile Kahta'nın büyük bir nefes alacağını belirten İlçe Kaymakamı Kaya, "Kahta, doğal güzellikleri bakımından zengin bir ilçe. Bu doğal güzelliklerinden faydalanmak amacı ile burada yeni mesire alanları proje çalışmalarına başladık. Buraların doğal ve özgün güzelliğini bozmadan özüne yakışır bir şekilde projelerimizi uygulayacağız. İnsanlar şehir yorgunluğunu buralara gelerek adeta nefes alabilecek ortamlar hazırlayacağız" dedi.

Vatandaşların sosyal alanda vakit geçirebileceği, ailece dinlenebileceği ortamlar hazırlamak için çalıştıklarını ifade eden Kaymakam Kaya, "Çataltepe Köyü civarında bulunan İbrahim Halil Ziyareti mesire alanındayız. Burası yaklaşık 260 dönümlük bir hazine arazisi. Bu bölgede yakın zaman içerisinde yapılan toplulaştırmalarda var. Şuanda biz burada ölçümlerimizi yapacağız. İlk etapta 62 dönümlük bir arazinin projelendirmesine başlayacağız. Kahta'ya da çok yakın bir yer. Kahta'nın mesire alanları noktasında istekler ve talepleri var. Bu noktada bir takım eksikliklerin olduğunu görüyoruz. Bu nedenle buranın projelendirmesini yaparak bir mesire alanı oluşturmak istiyoruz. Burası özel idarenin sorumluluğunda olan bir yer. Dolasıyla bu 62 dönümlük arazinin hangi kuruma ait olduğunu tespit ettikten sonra ilgili yerlerden kiralama talebinde bulunarak Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne devrini sağlayacağız. Geçen zaman içerisinde buranın projelendirme çalışmasına da başlayacağız. Bu projelendirme çalışması da yaklaşık 2 ay süreceğini tahmin ediyoruz. Bu sürecin tamamlanmasıyla Kahtalı vatandaşlarımızın sosyal alanda vakit geçirebileceği, ailece dinlenebileceği bir yer oluşturmaya çalışıyoruz. Kahta'ya güzel bir yer kazandıracağımızı düşünüyoruz. Ön kısmında gölet manzaralı olan bu alanımızda ağaçlandırma çalışmalarımız da olacak.

İbrahim Halil Mesire Alanının yapılması Belediye Başkanımızın öncülüğünde olan bir çalışmadır. İlçede göreve başladığımda bu konuda kendileriyle istişarelerde bulunmuş ve birlikte buraya gelerek incelemelerde bulunmuştuk. İlçemizin bu gibi hizmetlere kavuşması noktasında her zaman güzel bir işbirliği içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesinde de bizlere büyük destekleri olacağına inanıyorum.

Bu çalışmalarda bize desteklerini esirgemeyen Valimiz Abdullah Erin'e, TBMM Başkanvekilimiz Ahmet Aydın'a ve Belediye Başkanımız Abdurrahman Toprak'a teşekkür ederim" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından basın mensupları ile birlikte, yakın zamanda hizmete girecek olan Ebu Sadık Mesire Alanı'na geçen Kaymakam Kaya, mesire alanı ile ilgili son durum hakkında bilgilendirmelerde bulundu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kahta'nın Mesire Alanı Sorunu Çözülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement