Kanarya Yetiştiricisi Öğretmenin Hedefi Dünya Şampiyonası - Son Dakika
Yerel

Kanarya Yetiştiricisi Öğretmenin Hedefi Dünya Şampiyonası

Özgün Tiran - Kırklarelili kanarya yetiştiricisi beden eğitimi öğretmeni Alptekin Baştürk, İspanya'da 20-24 Ocak tarihlerinde yapılacak Dünya Şampiyonası'nda 4 madalya bekliyor.

02.01.2012 14:02

Özgün Tiran - Kırklarelili kanarya yetiştiricisi beden eğitimi öğretmeni Alptekin Baştürk, İspanya'da 20-24 Ocak tarihlerinde yapılacak Dünya Şampiyonası'nda 4 madalya bekliyor.

Kırklarelili kanarya yetiştiricisi ve beden eğitimi öğretmeni Alptekin Baştürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonunca geçen yıl düzenlenen 2011 Feshane Türkiye Şampiyonasında Ahraç Tepeli Gloster dalında 4 kanaryasının birincilik elde ederek, 20-24 Ocak tarihlerinde İspanya'nın Almeria kentinde yapılacak olan Dünya şampiyonasına katılmaya hak kazandığını söyledi.

Katılacağı Dünya Şampiyonasında Türkiye'ye şampiyonluklar kazandırmak istediğini ifade eden Baştürk, 15 yıldır profesyonel olarak kanarya besiciliği yaptığını belirtti.

Babasının 14 yaşındayken kendisine aldığı bir çift kanarya ile besiciliğe başladığını anlatan Baştürk, şu anda elinde 30 kanarya bulunduğunu ifade etti.

Kanaryalara çocukluğundan beri bir ilgisi olduğunu anlatan Baştürk, şunları kaydetti:

"Bu güne kadar katıldığım çok sayıda yarışmada, Türkiye Şampiyonlukları elde ettim. Geçtiğimiz yıl da '2011 Feshane Türkiye Şampiyonası'nda Ahraç Tepeli Gloster dalında 4 kanaryam ile şampiyon oldum. Hem de 3 bin kanarya içinden bu dereceyi elde ettim. Türkiye Şampiyonu olarak, Dünya Şampiyonluğuna gitmeye hak kazanan kanaryalarımın anne ve babasınında Türkiye Şampiyonlukları var. İlk kez katılacağım Dünya şampiyonluğunda ülkeme altın madalya getireceğime inanıyorum. 4 altın madalya bekliyorum. Kanarya bakmayı maddi gelir elde etmek için yapmıyorum. Sadece onları çok seviyorum. Onlarla yakından ilgileniyorum, onlarda benim geldiğimi anlayınca cıvıl cıvıl ötmeye başlıyor.

Bebek gibi onlara ilgi gösteriyorum. Onlara yurt dışından yem getirtiyorum. Kendi geliştirdiğim bir besin zinciri ile bakıyorum. Onlarda bana şampiyonluklar elde ederek bunun karşılığını veriyorlar."

- KIRKLARELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kanarya Yetiştiricisi Öğretmenin Hedefi Dünya Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement