Kapının Altında Kalan Mehmet Ali'nin Ölümünde İki Öğrenci Adliyede - Son Dakika
Yerel

Kapının Altında Kalan Mehmet Ali'nin Ölümünde İki Öğrenci Adliyede

Kapının Altında Kalan Mehmet Ali\'nin Ölümünde İki Öğrenci Adliyede

Mehmet Ali Yavuz'un, okul kapısının altında kalarak hayatını kaybetmesine neden olan demirleri çalıp hurdacıya satan aynı okulun öğrencisi Ö. A ve F. U. ile D.K. emniyete götürüldü

22.04.2011 18:10

İzmir'in Menemen İlçesi'nde 4 yaşındaki Mehmet Ali Yavuz'un, okul kapısının altında kalarak hayatını kaybetmesine neden olan demirleri çalıp hurdacıya satan aynı okulun öğrencisi Ö. A ve F. U. ile D. K. emniyete götürüldü. Öğrencilerden 2'si savcı tarafından ifadesi alınmak üzere adliyeye sevkedilirken, yaşı 12'den küçük olduğundan cezai ehliyeti bulunmayan D. K. serbest bırakıldı. Olayla ilgili bir kişi de aranıyor.

Geçen salı akşam saatlerinde, Menemen Asarlık'taki 75. Yıl İlköğretim Okulu bahçesinde meydana gelen olayda 4 yaşındaki Mehmet Ali Yavuz, oynadığı sırada demir kapının altında kalıp ağır yaralandı. Küçük çocuk, Menemen Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle sevkedildiği Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde 2 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Minik Mehmet Ali, ailesi tarafından gece yarısı Asarlık Mahallesi'nde toprağa verildi.

Olayın ardından soruşturma başlatan polis ekipleri, kapının bağlantı demirlerinin çalındığı için yerinden çıkıp devrilerek Mehmet Ali Yavuz'un ölümüne neden olduğu belirlendi. Polis ilk olarak demirleri satın alan hurdacı M. G. 'yi gözaltına aldı. Polise demirleri kendisine getiren çocuklar hakkında bilgi veren M. G. , ifadesi alındıktan sonra savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

Soruşturmaya devam eden ekipler, kimliklerini belirledikleri, kapının bağlantı demirlerini çalan aynı okulun öğrencileri olan 13 yaşındaki F. U. ile 12 yaşındaki Ö. A. ve D. K. 'yi emniyete götürdü. Çocuklardan ay farkıyla 12 yaşına girmediği belirlenen D. K. , yasa gereği ceza verilemeyeceği için ailesine teslim edildi. F. U. ile Ö. A. ise, işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi. İki çocuğun ifadesinin savcının alacağı bildirildi. Bu arada aynı yaşlardaki bir çocuğun daha şüpheli olarak arandığı açıklandı.

Bu arada olayın ardından Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye'nin talimatıyla okulda inceleme yapan müfettişlerin de ilk raporlarını tamamladıkları bildirildi. Müfettişlerin de raporunda, kapının düşmesine, bağlantı demirleninin çalınmasının neden olduğunu yazdıkları öğrenildi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Kapının Altında Kalan Mehmet Ali'nin Ölümünde İki Öğrenci Adliyede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement