Karaağaç Beldesinde Oryantiring Heyecanı Yaşandı - Son Dakika
Yerel

Karaağaç Beldesinde Oryantiring Heyecanı Yaşandı

Karaağaç Beldesinde Oryantiring Heyecanı Yaşandı

Balıkesir'in Gömeç ilçesine bağlı Karaaağaç beldesinde belediyenin öncülüğünde 2.Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü Oryantiring Yarışmasında büyük heyecan yaşandı.

18.03.2013 18:34

Balıkesir'in Gömeç ilçesine bağlı Karaaağaç beldesinde belediyenin öncülüğünde 2. Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü Oryantiring Yarışmasında büyük heyecan yaşandı.

Karaağaç Şehitleri İçin Koşuyor sloganı ile başlayan yarışa, İstanbul, İzmir, Bursa, Çanakkale, İzmir, Manisa ve Balıkesir'den 632 sporcu katılırken beldenin sokakları hedef bulmaya çalışan sporcularla şenlendi. Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz ve Karaağaç Belde belediye Başkanı Arif Efetekin ile bazı daire müdürleri ve kalabalık bir meraklı grubunun izlediği yarışlar 12 kategoride yapılırken büyük heyecan yaşandı. Değişik yaş gruplarında sporcuların katıldığı yarışmada kucağında çocuklarıyla katılan 2 bayan öğretmen de ilgi odağı oldu. Yarışmanın ardından dereceye giren sporculara Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz ve daire müdürleri tarafından madalya ve kupaları verildi. Gömeç kaymakamı Naif Yavuz yaptığı konuşmada tüm katılımcılara teşekkür etti. Kaymakam Yavuz, Karaağaç da oryantiring sporunun yaygınlaşmasında emeği geçen öğretmen Tufan Sarp ile eşi Çimen Deniz Sarp'a da teşekkür etti.

KUCAKLARINDA ÇOCUKLARIYLA KATILDILAR

Öğretmen Sibel Alan, 2 yaşındaki kızı Güneş ile Filiz Özcan Bellekçi de 2 yaşındaki oğlu Uluğ Beren ile yarışmaya katılınca ilgi odağı oldu. Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz ve Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz da kucaklarında çocuklarıyla yarışmaya katılan bayan öğretmenleri kutladı.

Kucağında 2 yaşındaki kızı Güneş ile yarışmaya katılan öğretmen Sibel Alan, "Bizde kızım Güneş hanım ile birlikte katıldık. Çok zevkliydi. Çok yorucuydu ama çok zevkliydi. Bir daha gene katılacağım. Kızımda zevk aldı. Hepsini tüm hedefleri bulduk. Parkuru tamamladık. Çok eğlenceliydi. Herkesin katılmasını tavsiye ederim. Mutlaka herkes katılsın" dedi. Yarışmaya bursa dan katılan Bursa Işıklar Askeri Hava lisesi öğrencisi Enes Altan da" Bursa Işıklar Askeri Hava lisesinden 18 mart şehitler yarışı için geldim. Güzel bir yarıştı. Şehir oryantiringi yaptık. Takım olarak da ferdi olarak da başarımız var. Güzel anılar oldu. Türkiye de birinciyiz şu an. İyi gidiyoruz. Çok çalışıyoruz" dedi. Ortaokul öğrencisi Begüm Arabacı da" 3 yıldır oryantiring yapıyorum.. Karaağaçlıyım. Karaağaç da üçüncülüğüm var. Toplamda 12 madalyam var. Oryantiringden çok hoşlanıyorum. Sonuna kadar gideceğim" dedi. İlkokul öğrencisi Büşra Yakın da" Ben de oryantiringe yeni başladım. Çok heyecanlıydı. Herkesin oryantiringe başlamasını tavsiye ediyorum. Çok eğlenceli bir spor" diye konuştu. Organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutlu olduğunu anlatan Karaağaç Belediye başkanı Arif Efetekin de" Biz 3 yıl önce federe kulüp olduk. Emekleyerek ilk defa oryantiringle tanıştık. Bu gün şehitlerimiz için koşar duruma geldik. Bu bizi falyasıyla onurlandırıyor. Bunun yanında böylece geniş organizasyonlar yapmaya başladık. Bunları da devam ettireceğiz. Bu yıl ikincisini yapıyoruz. Şehitlerimizin anısına Çanakkale Deniz Zaferinin anısına. Güzel bir havada çok coşkulu geçti. İnşallah bundan sonrada devam ettiririz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaağaç Beldesinde Oryantiring Heyecanı Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement