Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi tarafından "Kentsel Dönüşüm Öncesinde Yeni Mahalle Çalıştayı" düzenlendi.
KTO Karatay Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü tarafından hazırlanan çalıştayda Yeni Mahalle'de yaşanan sorunlara çözüm önerisi arandı. Çalıştaya Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı İsmail Hakkı Kolat, KTO Karatay Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, akademisyenler ve Yeni Mahalle'den 4 kişilik bir heyet katıldı. Toplantıda konuşan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, bu tip çalışmaların neden bugünlerde yoğunlaştığı sorusunun altında yatan cevabın devletin güçlenip organizasyonlarını daha farklı alanlara doğru yöneltmesine bağladı. Vali Doğan, "İşin doğrusu devlet algısı 20, 30 yıl evvel ancak güvenlik eksenli olarak karşımıza çıkıyordu. Devletimiz çok temel eğitim problemlerini bile halledebilecek altyapıyı hazırlamaktan uzaktı maalesef. Ama ekonomik güçlenmeyle beraber, gelen sosyal refahla beraber pek çok kurumumuz bu arada üniversitelerimiz de sosyal sorunlara geçmişe oranla daha fazla ilgi göstermeye başladı. Bu durum gerçek anlamda geleceğin inşası bakımından bize umut veriyor. Biz bu çalıştayı ve sonuçları çok önemsiyoruz. Çünkü buradan elde edeceğimiz neticelerle gerek merkezi hükümetin taşra kuruluşlarının hizmetlerini ve gerekse de yerel yönetim hizmetlerini koordine etmek için daha büyük bir şans yakalamış olacağız" dedi.
KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı İsmail Hakkı Kolat ise, Konya'nın dünya markası olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek, daha yüksek yaşam standartlarına ulaşılması için şehrin bazı kesimlerinde yaşanan sorunların çözülmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kolat, "Bu anlamda biz de üniversite olarak yanı başımızda yaşanan sorunlara duyarsız kalamazdık. Üniversitemizin sosyal hizmet bölümü, Karatay ilçesine bağlı Yeni Mahalle'de yaşanan sıkıntılara yönelik çözüm önerileri geliştirmek için bu çalıştayı düzenlemiştir. Çalıştay sonrasında sorunlara yönelik çözüm önerilerinin hayata geçirilmesinin hem Konya, hem de Yeni Mahalle'de yaşayan vatandaşlarımız için yeni bir dönemim başlangıcı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.
KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak da, Karatay ilçesinin Konya'nın yeni gelişen, diğer gelişmiş ilçelerine oranla sonradan gelişen bir bölgesi olduğunu dile getirerek, "Bu bölge kendi gelişimi içerisinde bir takım sancıları, sıkıntıları beraberinde taşıyor. Üniversitelerin önemli sorumluluklarından bir tanesi de topluma hizmet boyutu. Biz de hem sosyal sorumluluğumuzu ismimizden kaynaklanan, hem de topluma hizmet sorumluluğumuzun bir gereği olarak Karatay araştırmaları çalışmasının bu ilkiyle karşınızdayız. Ümit ediyorum ki politika yapanlara, karar alıcılara ve konunun tüm paydaşlarına çok ciddi ipuçları sunacak bu çalışmaların ilki ve devamındaki çalışmalarla birlikte önemli katkılar sağlayacağımızı ümit ediyorum" diye konuştu.
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise, "Yeni Mahalle'de yerel yönetim olarak bizler üzerimize düşeni ziyadesiyle yapmış durumdayız. Yeni Mahalle'nin altyapıda herhangi bir eksiği yok. Fiziki çalışmaları tamamlanmış durumda. Çocuk bahçesi var, parkı var. Ama bazı problemler de var. Bu problemlerin çözümü noktasında da Karatay üniversitemizin bu çalıştayını herkes dikkate alacak. İnşallah bu çalıştayın sonuç bildirgesindeki dikkate alınacak konuları ve bildirgeleri biz de önemseyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Protokol konuşmalarının ardından çalıştaya geçildi. - KONYA
Son Dakika › Yerel › Karatay Üniversitesi'nde 'Yeni Mahalle Çalıştayı' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?