Kars'ta Yaşayan Vatandaşlar Doğalgazda İndirim İstiyor - Son Dakika
Yerel

Kars'ta Yaşayan Vatandaşlar Doğalgazda İndirim İstiyor

Kars'ta yaşayan vatandaşlar yılın 8 ayını zorlu kış şartlarında geçirdiklerini belirterek, son zamlarla birlikte kazançlarının büyük bölümünü doğal gaz ve elektrik faturalarına ayırmak zorunda kaldıkları için indirim yapılmasını talep ettiler.

01.01.2023 12:49  Güncelleme: 12:56

TACETTİN DURMUŞ

Kars'ta yaşayan vatandaşlar yılın 8 ayını zorlu kış şartlarında geçirdiklerini belirterek, son zamlarla birlikte kazançlarının büyük bölümünü doğal gaz ve elektrik faturalarına ayırmak zorunda kaldıkları için indirim yapılmasını talep ettiler.

İstanbul'da faaliyet gösteren İGDAŞ'ın sistem kullanım bedellerinde indirim yapılacağını duyduklarını belirten vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kars için de aynı indirim talimatını vermesini talep etti.

"BİZ DE İNDİRİM İSTİYORUZ"

Kars'ta yaşayan Orhan Alcanoğlu, "İstanbul'da doğal gaza indirim gelmiş. Biz Kars'ta yılın 8 ayını soğuk, boran, kar ve tipi altında geçiyoruz. Biz de indirim istiyoruz. Biz Kars'ta ülkenin Doğu sınırında bekçilik yapıyoruz. Aslında devletin bizim için indirim yapması lazım" dedi.

Bir başka vatandaş Turgay Çamak da indirim istedi

"BİZ DOĞU'NUN BEKÇİLİĞİNİ YAPAN SERHAT ŞEHRİYİZ"

Karslı esnaf Yusuf Emlik, doğalgaz ve elektrik zammı için şunları söyledi:

"Bugün yılbaşı, tüm Türkiye'ye ve Kars'ımıza kazasız, belasız hayırlı yıllar diliyorum. Biz Doğu'nun Serhat Şehri Kars'ta yaşıyoruz. Dolayısıyla eğer bir indirim olacaksa, biz vatandaş olarak özellikle Kars'tan başlamasını istiyoruz. Niye Kars'tan başlamasından yanayız? Çünkü burası Doğu'nun en uç şehirlerinden birisi ve yılın altı ayını kar altında geçiriyoruz. Bu vesileyle doğal gaz faturalarımız çok yüksek geliyor.  Ben kendimden örnek vereyim. Bu ay 3.436 lira evimize doğal gaz faturası geldi. Eğer bir indirim olacaksa en başta Doğu illerinden ve Kars'tan başlaması gerektiğine inanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan özellikle de ricamız şudur ki; Sayın Cumhurbaşkanımız istedikten sonra yok demelerinin mümkünatı yok. İstanbul'da doğal gaza yüzde 12 ve 15 oranında indirim yapılıyorsa, Kars'ta da yapılacağına inanıyoruz. Hatta Sayın Cumhurbaşkanımızdan sadece doğal gaza değil elektriğe de indirim bekliyoruz. Çünkü bizler esnafız. Sayın Cumhurbaşkanımız özellikle size seslenmek istiyorum. Faturalarımız çok yüksek. İş yerlerimize gelen doğal gaz ve elektrik faturaları çok yüksek. Bu konuda hem mahrumiyet bölgesindeyiz. Bunun takipçisi olmanızı, özellikle rica ediyoruz. İndirim talep ediyoruz tüm vatandaşları adına. Çünkü ben de 52 yaşındayım ve bu şehirde yaşıyorum. İş yerimiz bu şehirde, gerçekten mağdur durumdayız. Burada memurluk yapan vatandaşlarımız da aynı durumda. Maaşı 10.000 lira olan bir memurun doğal gaz ve elektrik faturası maaşının büyük bölümünü kapsıyor. Şu an en düşük doğal gaz faturası bu bölgede 2.500 lira civarında geliyor. Dolayısıyla da Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Enerji Bakanlığımızdan talebimizi şudur ki; bu indirimden Serhat Şehrimiz Kars'ın faydalanmasıdır. Bu konuda Kars'taki KARGAZ Doğalgaz Dağıtım Şirketi'ne bir talimat vermenizin yeterli olacağına inanıyoruz."

Kars\'ta Yaşayan Vatandaşlar Doğalgazda İndirim İstiyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Kars'ta Yaşayan Vatandaşlar Doğalgazda İndirim İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • hatice demir: Burda kış şartları çok ama çok zor 1 0 Yanıtla

Advertisement