Kayseri Üniversitesi'nde Ata Tohumu Develi Gacer Buğdayı Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Kayseri Üniversitesi'nde Ata Tohumu Develi Gacer Buğdayı Etkinliği

Kayseri Üniversitesi\'nde Ata Tohumu Develi Gacer Buğdayı Etkinliği

Kayseri Üniversitesi Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde 'Ata Tohumu Develi Gacer Buğdayının Tanıtımı ve Yaygınlaştırılmasına' yönelik etkinlik düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Develi Kaymakamı Yusuf Turan, Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Türkmen'in katıldığı etkinlikte, ata tohumlarının tespiti ve araştırmalarına yönelik çalışmaların önemi vurgulandı. Etkinlikte ayrıca Develi Gacer Buğdayından yapılan pilav ikramı ve ürün sergisi gerçekleştirildi.

19.10.2023 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu (MYO) ev sahipliğinde "Gacer" buğdayının tanıtılması amacıyla etkinlik düzenlendi.

KAYÜ'den yapılan açıklamaya göre, Develi Seyrani Kampüsü'ndeki Hüseyin Şahin MYO'da düzenlenen etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Develi Kaymakamı Yusuf Turan, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Karamustafa, etkinlikte, üniversite olarak ata tohumlarının tespiti ve araştırmalarına yönelik çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Turan, Cabbar ve Kilci de yaptıkları konuşmalarda ata tohumları ile Develi Gacer buğdayının önemine değindi.

Etkinlik sonunda öğrencilere ve davetlilere, Gacer buğdayından yapılan pilav ikram edildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri Üniversitesi'nde Ata Tohumu Develi Gacer Buğdayı Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement