Kayseri'ye KBRM Kurulacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kayseri'ye KBRM Kurulacak

Kayseri\'ye KBRM Kurulacak
06.08.2012 09:44  Güncelleme: 09:43

AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır'ın girişimleri ile Kayseri'ye yeni bir Koruma Bakım Rehabilitasyon Merkezi kurulacak.

AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır'ın girişimleri ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin arsa desteğiyle Kayseri'ye yeni bir Koruma Bakım Rehabilitasyon Merkezi (KBRM) kurulacak. Kurulacak olan merkez, suça sürüklenmiş, madde bağımlısı ve aynı zamanda duygusal, cinsel veya fiziksel istismara uğramış kız çocuklarını koruma, bakım ve iyileştirme merkezi olarak kullanılacak.

Şimdiye kadar, madde bağımlısı veya ceza infaz kurumundan salınan kız çocukları ile duygusal, cinsel veya fiziksel istismara uğramış kız çocuklarının aynı merkeze

gönderildiğini vurgulayan Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, bu iki farklı kategorideki kız çocuklarının aynı merkezde kalmalarının çok büyük sakıncaları bulunduğunu, bu yüzden Kayseri'ye yeni bir Koruma Bakım Rehabilitasyon Merkezi kurulması için çalışma başlattıklarını kaydetti.

Gündeş Bakır "Yaşadıkları ortamlarda her türlü ihmal, istismar, sömürü ve kötü davranışa maruz kalan, aile veya yasal yakınlarıyla bağları kısmen ya da tamamen kopmuş, risklere karşı kendilerini koruyamayan kız çocuklarımızın sosyal rehabilitasyona ihtiyacı bulunmaktadır. Ancak, suça yönelen veya madde bağımlısı kız çocukları ile istismar mağduru kız çocuklarımız ayrı bakım merkezilerine gönderilmeli. Aynı merkezde olmaları, istismar mağduru kız çocukları için ikinci bir travmaya sebep olabiliyor. Madde bağımlısı ve kötü yola düşürülmüş kızlarımızın topluma yeniden kazandırılmaları, tedavi edilmeleri ve

suç örgütlerinin ellerinden kurtarılmaları için Kayseri'ye yeni bir Koruma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi kurulmasını hedefliyoruz." diye konuştu.

(SK)

06.08.2012 09: 24: 11

TSI

NNNN - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri'ye KBRM Kurulacak - Son Dakika


Advertisement