Kayserili Bürokratlar Kayserider'in İftarında Buluştu - Son Dakika
Yerel

Kayserili Bürokratlar Kayserider'in İftarında Buluştu

Ankara'daki Kayserili bürokrat, akademisyen ve işadamları tarafından kurulan Kayseri Düşünce ve Atılım Derneği (KAYSERİDER), Kayseri’nin kültürel değerlerini korumak için Kayseri Araştırma Merkezi kurmaya hazırlanıyor.

31.07.2013 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'daki Kayserili bürokrat, akademisyen ve işadamları tarafından kurulan Kayseri Düşünce ve Atılım Derneği (KAYSERİDER), Kayseri'nin kültürel değerlerini korumak için Kayseri Araştırma Merkezi kurmaya hazırlanıyor.

Kayseri'nin tarihi ve kültürel değerleri başta olmak üzere ilin ekonomik kalkınması yönünde projeler de hazırlayacak olan araştırma merkezinde Kayserili bürokrat ve akademisyenler görev alacak.

KAYSERİDER, Atatürk Orman Çiftliği'nde iftar programı düzenledi. Ankara'daki Kayserilileri bir araya getiren iftarda konuşan KAYSERİDER Başkanı Aydın Haskebabçı, başta Mısır ve Suriye olmak üzere Müslüman coğrafyasındaki olaylar nedeniyle Ramazan'ı hüzünlü geçirdiklerini söyledi.

Konuşmasında dernekle ilgili bilgi veren Haskebabçı, birkaç yıllık bir dernek olmalarına rağmen önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, Ankara'daki Kayserilileri bir araya getirmenin yanı sıra Kayseri'de de önemli görüşme ve toplantılar yaptıklarına dikkat çekti.

Kayserider söyleşileri, kahvaltı programları, kahvaltılar gibi çeşitli organizasyonlar yaptıklarını hatırlatan Haskebabçı, 2023 Türkiye Vizyonunda Kayseri toplantıları kapsamında geçen yıl ilkini turizm konusunda organize ettikleri Erciyes Buluşmalarının ikincisinde de Kayseri sanayisini masaya yatırdıklarını söyledi.

Zirvede önemli sonuçlar çıktığını vurgulayan Haskebabçı, Erciyes Buluşmaları sonuç bildirgesini kamuoyu ile paylaşıp kitap haline getireceklerini bildirdi. Kayseri ile ilgili çalışmalarının süreceği vurgusunu yapan Haskebabçı, dernek olarak yeni dönem hedeflerinin Kayseri Araştırma Merkezi kurmak olduğunu söyledi. Kuracakları merkez ile Kayseri'yi daha iyi anlatma ve tanıtma adına yeni araştırmalar yapacaklarını aktaran Haskebabçı, bu çalışmalarla Kayseri'nin küresel değerlerini de tanıtmayı amaçladıklarını kaydetti.

Cumartesi toplantıları organize edeceklerini ifade eden Haskebabçı, bu toplantılarda 'Kayseri için ne yapılabilir'i masaya yatıracaklarını söyledi. Web sitesini daha güncel hale getireceklerini, sosyal medyayı daha aktif kullanacaklarını belirten Haskebabçı, ayrıca geniş kapsamlı Kayseri buluşmaları yapmak istediklerini vurguladı. Dernek bünyesindeki komisyonların daha aktif çalışmasını istediklerini dile getiren Haskebabçı, derneğin dergisini daha sık aralıklarla çıkarmak için çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Kahvaltı gibi çeşitli aktivitelerle üyelerini bir araya getirmeye devam edeceklerini söyleyen Haskebabçı, "Kayseri'yi tanıyalım tanıtalım. Bizler Kayseri'yi daha iyi tanırsak daha iyi tanıtırız" dedi.

HSYK üyesi ve derneğin kurucu başkanı Prof. Dr. Bülent Çiçekli de yürütülen çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ederek, dernek dergisinin ilk andan itibaren profesyonelliğe ulaştığına dikkat çekti. Daha en başından klasik dernek anlayışından uzak bir dernek kurduklarını aktaran Çiçekli, "Bürokraside, kamuda ve üniversitelerde görev alan Kayserililer olarak bir araya gelelim, bilgimizi, deneyimimizi ve tecrübelerimizi bir araya getirelim; Kayseri'ye ve ülke sorunlarının çözümüne yönelik bir katkımız olsun istedik. Gelinen süreçte Kayserider, bu konuda önemli çalışmalara imza attı." dedi. Çiçekli, Kayseri konusunda fikirleri olan herkesi dernek faaliyetlerine destek vermeye çağırdı.

Turgut Özal Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Şafak da geçmiş dönemden örnekler verdi. Şafak, öğrencilik yıllarındaki Kayseri lezzetlerini Ankara'da görmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Atatürk Orman Çiftliği Müze Bahçesi'nde Beğendik Mağazaları ve Boytaş AŞ sponsorluğunda gerçekleşen iftarda mantı, yağlama, sucukiçi, tandır böreği ve nevzine gibi Kayseri Mutfağı'nın en güzel örnekleri sunuldu.

İftar yemeğine Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Muammer Türker, HSYK Üyesi Bülent Çiçekli, Yargıtay Üyesi Hacı Osman Kaya, Kayseri eski valilerinden Danıştay Başsavcısı Mevlüt Çetinkaya ile Danıştay Üyesi Mevlüt Bilici, Danıştay Üyesi Mehmet Şimşek, Kamu Gözetimi Kurulu Üyesi Aziz Doğan, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Yusuf Güney, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Aytekin Yalçın, KOSGEB Başkan Yardımcısı Selma Tezyetiş, TSE Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz, Merkez Valisi Sami Bulut, Ankara Vali Yardımcısı Kemal Kahraman ile Prof. Dr. Ali Şafak, Prof. Dr. Ünsal Ban, Prof. Dr. Cihat Göktepe ve Prof. Dr. Atilla Bayer katıldı.

Program sonunda ayrıca iftara destek veren kuruluş temsilcilerine plaket takdim edildi. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayserili Bürokratlar Kayserider'in İftarında Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement