Kazım Karabekir Paşanın Vefatının 67. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Kazım Karabekir Paşanın Vefatının 67. Yıl Dönümü

Kazım Karabekir Paşanın Vefatının 67. Yıl Dönümü

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Kazım Karabekir Paşa'nın vefatının 67. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

26.01.2015 11:17  Güncelleme: 11:24

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, milli mücadele yıllarında Doğu Cephesi Komutanlığı görevini yürüten Kazım Karabekir Paşa'nın vefatının 67. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Arslan ve Kılıç, yayımladıkları ortak mesajda, İstiklal Harbinin önde gelen kahramanlarından, Kars'ın düşman işgalinden kurtulmasına vesile olan şark cephesi komutanı, Şark Fatihi Kazım Karabekir Paşa'yı, vefatının 67. yıl dönümünde rahmetle ve minnetle andıklarını bildirdi.

İmparatorluğun muhtelif bölgelerinde görev yapan ve Çanakkale Savaşı'na da katılan Kazım Karabekir Paşa'nın, vatan kurtuluşunda yüksek bir istekle görev yaptığını kaydedilen mesajda, şu ifadeler yer aldı:

"Mondros Mütarekesi imzalandıktan sonra, İstanbul'a çağrılmış ancak İstanbul'da vazife almanın, vatanın ve milletin yok edilmesine seyirci kalmak olacağını düşünmüş ve Mustafa Kemal'le anlaşarak Şark'ta vazife istemiştir. Bunun üzerine 1919'da Erzurum'daki Şark Cephesi Komutanlığına atanmıştır. Kazım Karabekir, TBMM tarafından kurtarılması gereken yerler için kendisine verilen görevleri büyük başarılarla yerine getirmiştir. Ermeni ordusunu bozguna uğratmak suretiyle Kars'ı, Ardahan'ı ve Artvin'i, vatan topraklarına yeniden dahil etmiştir. Onun başkanlığında Gümrü ve Kars antlaşmaları imzalanmıştır. Kazım Karabekir, bu başarılarından dolayı 'Şark Fatihi' namını almıştır. Karslıların gönlündeki müstesna yerini de ilelebet koruyacaktır. Serhat diyarının milletvekilleri olarak Kazım Karabekir Paşayı rahmetle ve minnetle anmayı bir borç biliyoruz." - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kazım Karabekir Paşanın Vefatının 67. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement