Kazım Kurt, Büyükdere Halk Merkezi'nde Kadınlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Kazım Kurt, Büyükdere Halk Merkezi'nde Kadınlarla Bir Araya Geldi

Kazım Kurt, Büyükdere Halk Merkezi\'nde Kadınlarla Bir Araya Geldi

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Büyükdere Halk Merkezi’nde kadınlarla bir araya geldi. Kadınlara Odunpazarı’nda yapılan çalışmaları anlatan Başkan Kurt, kadınların sorularını da yanıtladı.

08.12.2022 14:26  Güncelleme: 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Büyükdere Halk Merkezi'nde kadınlarla bir araya geldi. Kadınlara Odunpazarı'nda yapılan çalışmaları anlatan Başkan Kurt, kadınların sorularını da yanıtladı.

Başkan Kurt, halk merkezlerinde yurttaşlarla buluşmaya devam ediyor. Daha önce halk merkezlerinde düzenlenen diş buğdayı etkinliği ve bebek mevlidine katılan Kurt, son olarak Büyükdere Halk Merkezi'nde kadınlar tarafından düzenlenen 'kadın buluşmasına' katıldı.

Büyükdere Halk Merkezi kursiyerleri ve mahalle sakinlerinin de katıldığı buluşmada Kurt, şunları söyledi:

"BİZE KATKI SUNUN, AMACIMIZ BİRLİKTE ÜRETMEK"

"Bize katkı sunun. Birlikte programlar yapalım. Amacımız birlikte üretmek, boş zamanları iyi değerlendirebilmek. Hepiniz örgü örüyor, dikiş dikiyor. Siz sandığa koyuyorsunuz, kalıyor. Oysa ki biz OKEP mağazalarında bunları satıyoruz. Ayda 2-3 bin lira kazanan katılımcılarımız var. Ördüklerini, diktiklerini bize veriyor, biz Odunpazarı ve Hamamyolu'ndaki OKEP satış mağazalarında satıyoruz. Parasını da o kadınlara veriyoruz. Şimdi biz burada 100 çocuğa bu imkanı sağlasak. 100 aileye ciddi katkı sunmuş oluruz. Emek Mahallesi'nde yaklaşık 600 çocuk halk merkezindeki atölyelere katılıyor. Büyükdere'de de bunu yapmalıyız. Buradaki çocuklarımızın da bunlara ihtiyacı var. Bizim halk merkezlerini açma amacımız bu. Diğer sosyal etkinlikleri birlikte yaparız, değerlendiririz. Gelin burada gününüzü yapın, eğlencenizi düzenleyin. Sporunuzu yapın. Birlikte yapalım. Burayı en verimli hale getirecek formülü yine birlikte bulalım."

Halk merkezlerinin halk evleri gibi düşünülmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Başkan Kurt, şöyle konuştu:

"BELEDİYE'NİN İMKANLARINI BİRLİKTE ORGANİZE EDEREK, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRALIM"

"Vatandaşın derdi varsa, çözümü için buraya gelsin. Biz sizin sorunlarına çözüm bulalım. Şu an en büyük sorun derin yoksulluk. Aileler çocuklarını okula gönderirken, beslenmesine bir şey koyamıyor, çocuklarına harçlık veremiyor. Ama o çocukların diğer çocukların yanında mahcup olmaması için 40 takla atıyor. Gelin bunları birlikte organize edelim. Fazlası olan da var ihtiyacı olan da. Fazlası olanla ihtiyacı olanı buluşturalım. Belediye olarak takviye edebildiğimiz ölçüde takviye edelim, ama bu konuda hepimiz düşünelim. Okula aç giden, süt içemeyen çocukları düşünelim. Biz bunlara çare aramaya çalışıyoruz. Bunları sizler de bilin, ihtiyacı olan komşularınıza söyleyin. Komşumuz neden sıkıntı çeksin? Belediye'nin imkanlarını birlikte organize ederek, ihtiyaç sahiplerine ulaştıralım."

Halkın sıkıntı içinde olduğunun altını çizen Kurt, ihtiyaç sahiplerine ulaşmak istediklerini ancak engellendiklerini aktardı. Kurt konuşmasına, şu sözlerle devam etti:

"KADINLAR DİRENMEZSE VE İTİRAZ ETMEZSE BİZİM SONUMUZ DA İRAN OLUR"

"Okullara belediyeleri sokmuyorlar. Sanki Odunpazarı Belediyesi bir okula hizmet ettiği zaman herkes CHP'li olacakmış gibi bir mantık var. Bu bir hastalık, bu hastalığı aşmamız gerekiyor. Bize, İller Bankası'ndan vergi paylarından gelen paralarda, herkesin payı var. Odunpazarı Belediyesinin nüfusu 430 bin diyorlar, 430 bin kişi için de bize para gönderiyorlar. Bizi okula, camiye, huzurevine sokmazlarsa; o insanlar kendilerine gelen bu paradan yararlanamıyor. Böyle adaletsizlik olmaz. Herkes elini vicdanına koyacak. Biz o öğrencilere hizmet edeceğiz. Okulun bahçesine bank koyuyoruz, Odunpazarı Belediyesi yazısını siliyorlar. Bu sorunlar seçimle bitecek. Ama şimdi biz dayanışmayı birlikte sağlamalıyız. Biz kadınlara güveniyoruz. Kadınlar olmasaydı biz, seçimleri kazanamazdık. Türkiye'de de böyle olmalı. İran'da kadınlar direndi ve kazandı. Türkiye'de de olmalı. Eğer kadınlar direnmezse ve itiraz etmezse bizim sonumuz da İran olur. Halk merkezini okul gibi kullanın. Kişisel gelişiminize katkıda bulunun. Birbirinizle sohbet edin. Kitaplar okuyun. Büyükdere Eskişehir'in en aydın mahallelerinden birisi. Bunu geliştirerek sürdürmeliyiz. Odunpazarı Belediyesi olarak biz, sizin yanınızdayız."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Kazım Kurt, Büyükdere Halk Merkezi'nde Kadınlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement