Kbü'de Hazırlık Sınıflarıyla Tanışma Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Kbü'de Hazırlık Sınıflarıyla Tanışma Toplantısı

Kbü\'de Hazırlık Sınıflarıyla Tanışma Toplantısı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından üniversiteye yeni katılan 2012-2013 eğitim öğretim yılı hazırlık sınıfları için düzenlenen ve üç gün boyunca üçer oturum şeklinde yapılacak olan Oryantasyon Programı başladı.

25.09.2012 17:26

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından üniversiteye yeni katılan 2012-2013 eğitim öğretim yılı hazırlık sınıfları için düzenlenen ve üç gün boyunca üçer oturum şeklinde yapılacak olan Oryantasyon Programı başladı.

KBÜ Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa; Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı, akademik personel ve çok sayıda hazırlık sınıfı öğrencileri katıldı. Hazırlık sınıfı öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Sınıfları İçin Oryantasyon Programı'nda ilk olarak konuşma yapan Üniversite Öğrenci Konsey Başkanı Turan Mustafa Yücel, "Öncelikle Karabük Üniversitesi ailesine katılan yeni öğrenci arkadaşlarıma hoş geldiniz demek istiyorum. İnşallah üniversitemizde geçireceğiniz eğitim öğretim dönemi boyunca çok iyi başarılar imza atar ve fakültelerinizi en iyi şekilde bitirirsiniz. Ben hepinize öğrencilik hayatı boyunca ve öğrencilik hayatınızdan sonrada başarılar dilerim" dedi.

Öğrenci Konsey'inin görev, yetki ve sorumlulukları hakkında katılımcıları bilgilerin Öğrenciyi Konsey Başkanı Turan Mustafa Yücel, aynı zamanda Öğrenci Konsey'inin bugüne kadar yapmış olduğu sosyal etkinliklerden bahsederek, Erasmus, Farabi programları hakkında da kısa bilgiler vererek, bu programlar ile elde edecekleri imkanları anlattı. Yücel, son olarak üniversiteye yeni katılan öğrencilere bazı tavsiyelerde bulunarak okuyacakları İngilizce hazırlık dönemini iyi değerlendirmeleri gerektiğini ve İngilizceyi en iyi şekilde öğrenmeye çalışmaları gerektiğini de söyledi.

Düzenlenen 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Sınıfları İçin Oryantasyon Programı'nın amacının öğrencilerle tanışma ve hazırlık sınıflarının okuyacakları hazırlık döneminde nelerle karşılaşacakları, neler hakkında bilgi edinmeleri gerektiği hakkında kendilerine bilgi vermek olduğunu söyleyen Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Okutman Can Biçer, şunları söyledi:

"Biz Yabancı Diller Yüksekokulu olarak sizleri İngilizceyi en iyi şekilde öğretmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Sizler stresli ve zorlu bir sınav sürecinin sonunda Üniversitemize geldiniz. Üniversitemizde okuyacağınız hazırlık sınıflarında haftalık 20 saat ve üstünde İngilizce görerek en iyi şekilde İngilizce öğreneceğinize inanıyorum. Bir dil öğrenmek aynı yüzmeye benzer. Suya bakarak yüzeme öğrenemezsiniz. Yüzmeyi öğrenmek için suyun içine girmeniz gerekir. Dil öğrenmekte aynı böyledir, dili öğrenmek için dilin içine girmeniz gerekir. Her gün yeni kelimeler öğrenmeniz ve öğrendiğiniz kelimeleri tekrar etmeniz aynı zamanda zaman da sürekli egzersiz yapmanız gerekir. Düzenli çalışmadığınız takdirde yabancı bir dil öğrenemezsiniz. Bunun için her gün düzenli çalışıp bol bol egzersiz yapmalısınız. Ben şimdiden tüm öğrencilerimize yeni eğitim ve öğretim yılının hazırlı olmasını temenni ediyor ve hepinize başarılar diliyorum."

Yapmış olduğu açılış konuşmasında Karabük Üniversitesi olarak çok yeni bir üniversite olduğunu ancak bugün yapılan işlere ve üniversitenin geldiği noktaya bakıldığında çok eski bir üniversite sayıldığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, "Ben öncelikle tüm öğrencilerimize üniversitemize hoş geldiniz sefalar getirdiniz demek istiyorum. Ben Karabük Üniversitesi Rektörü olarak sizler gidi üniversite sıralarından geçtik. Benimle aynı dönem okuyan arkadaşlarımın bir kısmı hala iş ararken bir kısmımız ise devlette yüksek mevkileri geldik. Eğer sizlerde bizim yerimize geçmek istiyorsanız kendinizi şimdiden geliştirmeli ve devletin çizmiş olduğu kriterleri yerine getirmelisiniz. Karabük Üniversitesi olarak bu yıl 6 bin öğrenciye hazırlık sınıflarında İngilizce eğitim vereceğiz ve Türkiye'de bu kadar öğrenciye hazırlık okutan tek üniversite biziz. Sizin bu dili gerçek manada öğrenmeniz için Üniversitemiz bütün yükü çekiyor. Bu kadar çok öğrenciye hazırlık eğitimi vermek elbette ki Üniversitemiz için çok büyük bir külfet oluşturuyor. Bu gün hepimiz internetten sörf yapıyoruz ama hangi sitelerde yapıyoruz bu sörfü Türkçe sitelerden. Neden Türkçe sitelerden çünkü pek çoğumuz İngilizce bilmiyor. Sürekli söylediğimiz bir şey var artık; 'Dünya küçük bir köy haline geldi' diyoruz işte o küçük köyle kendimize yer bulabilmeniz, başarılı olmanız ve iş bulabilmeniz için kendi kriterlerinizi geliştirmeli ve artık dünya lisanı haline gelen İngilizce'yi en iyi şekilde öğrenmeniz gerekir. Lütfen eğitim süreniz boyunca ailenizden aldığınız para, harcadığınız zaman ve devlete vermiş olduğunuz külfetin karşılığını elde edeceğiniz başarılarla verin. Sizler benim için çok önemli ve ayrıcalıklısınız. Ben hepinizi kendi çocuğum gibi görüyorum. Sizleri ikna edip hayata bağlamış olursam, bu mutluluğu yaşamış olacağım. Bu yıl yeni bir düzenleme yapıyoruz. Sizlerin motivasyonunu arttırmak için yılda bir kez yaptığımız muafiyet sınavını yılda iki kez yapacağız. Bu yıl eylülde yaptığımız muafiyet sınavının ikincisini şubat ayında yapacağız. Onun için şubat ayında yapılacak muafiyet sınavından geçmek için şimdiden çalışmaya başlayın. Sınavı geçtiğiniz takdirde birinci sınıfın ikinci yarısından başlayacak ve toplamda hazırlık da dahil 3,5 yıl sonra üniversiteden mezun oluyorsunuz" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, toplantıda aynı zamanda öğrencilere Erasmus, Farabi Programları ile Çift Anadal hakkında kısa bilgiler vererek, "Fırsatlar depolanabilen şeyler değildir. Bu yüzden fırsatlar o an değerlendirmeniz lazımdır. Karabük Üniversitesi tüm öğrencilerine çok güzel fırsatlar sunmaktadır. Bu fırsatları kaçırmamanızı elde ettiğiniz tüm fırsatları değerlendirmenizi tavsiye ederim. Ben tüm öğrencilerimin 2012-2013 eğitim yılının başarılı geçmesini temenni ederim" dedi.

Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ın açılış konuşmalarının ardından Yabancı Diller Yüksekokulu okutmanlarından Erkan Uzak, hazırlık derslerinin genel içerikleri ve üç aşamadan oluşan eğitim süresi hakkında bilgiler verdi. Bu aşamaların "Genel İngilizce (main course), okuma becerisi (reading), İnteraktif ingilizce (lab)" olduğundan söz etti. Konuya ilişkin katılımcılara bilgi veren Okt. Erkan Uzak, aynı zamanda sosyal faaliyetler, yabancı dil eğitim öğretim süresi ne kadar, yılsonunda öğrenci işleri otomasyonunda gördüğü not neyi ifade eder, başarı notu hesaplamaları, sınav tarihleri içerikleri hakkında da bilgiler verdi. Uzak, son olarak öğrencilerin merak ettiği sorular cevaplandırdı. Ardından Okt. Nazan Canbulat, hazırlık sınıflarında uygulanan 33 haftalık ders programından bahsederek ve hazırlık öğrencilerinin bir sene boyunca 660 ders saati ders aldıklarını ve öğrencilerin yüzde 85 devam zorunluluğu olduğunu da katılımcılara anlattı.

2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Sınıfları İçin Oryantasyon Programı'nda son olarak Oxford Üniversitesi Yayın Sorumlusu Sayın Yakup Artkan, öğrencilerin yıl boyunca ders işleyecekleri kitapların içeriğinden bahsederek, Türkiye'de ortalama 125 bin hazırlık sınıfı bulunduğunu ve bunun 6 binin Karabük Üniversitesi'nde eğitim aldığını belirtti. Yakup Artan sunumunda İngilizce'nin kategorilere ayrılarak nasıl daha verimli bir şekilde öğrenileceğini ve adaptasyon sürecinde konuşma ve okuma bir çerçevede,

dinleme ve yazmada ayrı bir çerçevede değerlendirilirse dil öğreniminde bir adım önde olunacağını vurgulayarak programı sonlandırdı. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kbü'de Hazırlık Sınıflarıyla Tanışma Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement