Keçiören Belediye Başkanı Ak: "Darbeden Güçlenerek Çıktık" - Son Dakika
Yerel

Keçiören Belediye Başkanı Ak: "Darbeden Güçlenerek Çıktık"

Keçiören Belediye Başkanı Ak: "Darbeden Güçlenerek Çıktık"

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Darbeden güçlenerek çıktık, ekonomik olarak da herhangi bir sorun yaşamadık.

01.11.2016 10:37

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Darbeden güçlenerek çıktık, ekonomik olarak da herhangi bir sorun yaşamadık. Bu da ekonomimizin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor" dedi.

Kosova Priştine Üniversitesi'nin rektör yardımcısı, dekan ve öğretim üyelerinden oluşan 11 kişilik akademik heyet Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a ziyarette bulundu. Kosova'dan gelen heyet önce Hacı Bayram Veli Hazretlerinin türbesi, Yunus Emre Kültür Merkezi, Botanik Park, Estergon Kalesi, Aliya İzzetbegoviç Parkı içerisinde bulunan Serebrenitsa Anıtı ve Gümüşdere Ihlamur Vadisi'ni gezdi. Aralarında Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Mürvete Badivuku ve Prof Dr. Naser Sahiti ile Dekan Dekan Prof. Dr. Abdullah Zeynullahi'nin de bulunduğu heyet daha sonra Başkan Ak'ı makamında ziyaret etti.

"Darbeye milletçe karşı çıktınız"

Heyeti "Hoş geldiniz sizleri burada görmekten mutluyuz" diyerek karşılayan Başkan Ak, Keçiören'i tanıtıcı bilgiler verdi. Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Badivuku ise Priştine Üniversitesi'ni temsilen geldiklerini ve Keçiören'de bulunmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek, "50 binin üzerinde öğrencimiz, 13 fakültemiz var. Türkiye'deki üniversitelerle işbirliğimizi geliştirmek için buradayız. Üniversitelerinizin tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Savaş ve savaş sonrası ülkemize yaptığınız her türlü yardım için sizlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Prof Dr. Sahiti de Mustafa Ak'a gösterdiği güzel misafirperverlikten ötürü teşekkür ederek, " 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbeye dünyanın hiçbir yerinde görülmeyecek şekilde milletçe karşı çıktınız" mesajını verdi.

"Darbeden güçlenerek çıktık"

Başkan Ak ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bu darbe girişimi hukuksuzdur, direneceğiz" açıklamasını duyan vatandaşların sokağa çıkmasıyla darbe girişiminin aynı gece bastırıldığına dikkat çekerek, "Keçiören'de 27 şehidimiz 218 gazimiz var. Bu hain darbe girişiminde ilk defa F-16 savaş uçakları Meclisimizi bombaladı. Helikopterlerden sivil halka ateş edildi. Darbeden güçlenerek çıktık, ekonomik olarak da herhangi bir sorun yaşamadık. Bu da ekonomimizin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Darbe ve sonrasında ülkemizde birlik ve beraberliğin en güzel örneği sergilendi" şeklinde konuştu.

Kosovalı heyet Mustafa Ak'a desteğinden ötürü teşekkür plaketi verirken, Başkan Ak da heyete " Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı" ile "Keçiören Tarih ve Kültür Atlası" kitaplarını hediye etti. Ziyaret toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören Belediye Başkanı Ak: 'Darbeden Güçlenerek Çıktık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement