Kesk Eş Genel Başkanı Bozgeyik: "Devletin Çok Yoğun İhmallerinin Devam Ettiğini Gözlemliyoruz" - Son Dakika
Yerel

Kesk Eş Genel Başkanı Bozgeyik: "Devletin Çok Yoğun İhmallerinin Devam Ettiğini Gözlemliyoruz"

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, "Yüzyıllık felaketin yaratmış olduğu ve devletin de çok yoğun ihmallerinin devam ettiğini gözlemliyoruz. Depremden sonra koordinasyon ve kriz merkezleri oluşturduk. Sahada olduk ve halkımızın yanında yer aldık. AKP uzun süreden beri dikey sadaka kültürüyle varlığını devam ettirmeye çalışıyor. Depremde dikey olan her şeyin iflas ettiğini gördük" dedi.

28.02.2023 14:23  Güncelleme: 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, "Yüzyıllık felaketin yaratmış olduğu ve devletin de çok yoğun ihmallerinin devam ettiğini gözlemliyoruz. Depremden sonra koordinasyon ve kriz merkezleri oluşturduk. Sahada olduk ve halkımızın yanında yer aldık. AKP uzun süreden beri dikey sadaka kültürüyle varlığını devam ettirmeye çalışıyor. Depremde dikey olan her şeyin iflas ettiğini gördük" dedi.

KESK yönetimi, 6 Şubat depremlerinin ardından konfederasyonun çalışmaları ve deprem bölgesinde yaşanan sıkıntılarla ilgili Malatya'da açıklama yaptı. Cemal Gürsel Mahallesi'nde bulunan KESK koordinasyon çadırında yapılan basın açıklamasında konuşan KESK Dönem Sözcüsü ve BTS Malatya Şube Başkanı Hasan Akdemir, depremlerde Türkiye'de 11 ilde büyük bir sıkıntı meydana geldiğini ifade etti. Akdemir, depremlerde 44 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiğini belirterek, "KESK olarak depremlerin ikinci gününden itibaren Malatya'da KESK Koordinasyon Merkezi'ni kurarak, halkımızla yan yana olduk. Vatandaşlarımıza merkezimizde sıcak yemek de veriyoruz" diye konuştu.

"TEK ADAM REJİMİYLE KURULAN TÜM İLİŞKİLER İFLAS ETTİ"

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik şunları söyledi:

"Yüzyıllık felaketin yaratmış olduğu ve devletin çok yoğun ihmallerinin devam ettiğini gözlemliyoruz. Depremden sonra koordinasyon ve kriz merkezleri oluşturarak sahada olduk ve halkımızın yanında yer aldık. AKP uzun süreden beri dikey sadaka kültürüyle varlığını devam ettirmeye çalışıyor. Depremde dikey olan her şeyin iflas ettiğini gördük. Kamu kurumlarının deprem bölgesine ulaşması, arama kurtarma faaliyetlerine geç dahil olması, bir bütün olarak ulaşımın ve şehir altyapılarının çökmesi açısından baktığımızda dikey ve tek adam rejimiyle üstten kurulan tüm ilişkilerin iflas ettiğini gördük. 10 ilde sağlık çalışmaları yürütüldü. Sağlık kabinlerinde deprem sonrası oluşan salgın tehlikesinin ortadan kaldırılması ve kronik rahatsızlığı olanlar ile çocuk ve kadınlara sağlık hizmetlerinin verilmesi noktasında arkadaşlarımız sahada oldu. Merkezi devlet yapısındaki hantallığın, krizin yerelde de olduğunu görüyoruz. Çadır, konteyner, temiz su, barınma ve hijyen sorunlarının giderilmesi noktasında 22 gün geçmesine rağmen hala yaralarımızı saracak yeni lokasyon alanlarının belirlenmediğini gördük. Önümüzdeki dönemde kamusal hizmetlerin sağlıklı yürütülebilmesi açısından hızlıca adımların atılmasını talep ediyoruz. Malatya ilinde de hasarlı okulların, hastanelerin ve kamu binalarının hızlıca koordineli bir şekilde denetlenmesi gerekiyor. Bilimsel olarak oturulabilir ve oturulamaz raporlarının hızlıca düzenlenmesi gerekiyor. Hasarlı okullar varken eğitim-öğretime açılmamalıdır. Hastanelerde de benzer hasar tespitleri hızlıca yapılmalıdır."

Bozgeyik, bir süre deprem bölgesindeki kamu çalışanlarının görevli ve izinli sayılarak göreve çağrılmada zorlanmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kesk Eş Genel Başkanı Bozgeyik: "Devletin Çok Yoğun İhmallerinin Devam Ettiğini Gözlemliyoruz"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Kesk Eş Genel Başkanı Bozgeyik: 'Devletin Çok Yoğun İhmallerinin Devam Ettiğini Gözlemliyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement