"Kınalı Kuzular" Kozan'da Sahnelendi - Son Dakika
Yerel

"Kınalı Kuzular" Kozan'da Sahnelendi

"Kınalı Kuzular" Kozan\'da Sahnelendi

Tiyatro Oyuncusu Ahmet Yenilmez'in yazdığı ve sahneye koyduğu "Kınalı Kuzular" isimli tiyatro oyunu, Adana'nın Kozan ilçesinde sahnelendi.

20.02.2013 15:32

Tiyatro Oyuncusu Ahmet Yenilmez'in yazdığı ve sahneye koyduğu "Kınalı Kuzular" isimli tiyatro oyunu, Adana'nın Kozan ilçesinde sahnelendi.

Kozan Yusuf Baysal Anadolu Lisesi'nin organizasyonu ile Kozan Belediye Sinema Salonunda gerçekleştirilen oyunda, Anadolu'dan küçük yaştaki çocukların Çanakkale Savaşı'nda verdikleri mücadele anlatıldı. Ahmet Yenilmez'in oynadığı, İlker Taze'nin türkülerle eşlik ettiği yaklaşık bir saat süren tek perdelik oyuna, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Meddahlığın Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı tarafından"İnsanın somut olmayan kültürel mirası" listesine alındığını hatırlatan Yenilmez, ancak meddahlık geleneğinin çok fazla yaşatılmadığını dile getirdi. Tiyatro oyunu öncesinde Kozan Yusuf Baysal Anadolu Lisesi öğrencisi ve Adana Öğrenci Meclisi Başkanı Büşra Ören ile arkadaşları tarafından hazırlanan ve geçtiğimiz günlerde seçmeleri yapılan "Kozanlı Meddahlar Projesi" kapsamında ve finale kalan 5 öğrenci sahne alarak gösterilerini sundu.

Jüri Üyeliğini Tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez'in yaptığı değerlendirmede 5 öğrenciyi de birinci seçmesi salondaki izleyenler tarafından alkışlandı.

Meddahlık geleneğinin fazla yaşatılmadığını belirterek bu geleneği yaşattıkları için Kozanlı öğrencilere teşekkür etti. Gelecek yıl daha kapsamlı bir Meddahlık geleneğine ev sahipliği yapması gerektiğini belirten Yenilmez, Bizde elimizden gelen gayreti gösterip bu geleneğin Türkiye geneline yaymaya hazır olduklarını söyledi.

Etkinliğe, Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, Kozan Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, Adana İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Aşiret Boransan, Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Faruk Toklu, Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Zehra Özgan ile okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Kınalı Kuzular' Kozan'da Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement