Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu Atış Poligonu Açılışı - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu Atış Poligonu Açılışı

Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu Atış Poligonu Açılışı

Vali Kolat, açılışın ardından tabanca ile ilk atışı gerçekleştirdi.

17.02.2014 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu Yarı Açık Silah Atış Poligonu Vali Ali Kolat'ın katıldığı törenle açıldı.

Vali Kolat, törende yaptığı konuşmada, Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulunun, Türkiye genelindeki sayılı Polis Meslek Yüksek Okullarından birisi olduğunu söyledi.

Hem kuruluş yeri itibariyle hem de gösterilen özen itibariyle Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulunun güzel bir okul olduğunu ifade eden Kolat, şöyle konuştu:

"Okulumuzun yapımında başta Başbakan Yardımcımız Beşir Atalay olmak üzere hepimizin katkıları olmuştur. Genel olarak da sizlerin büyük desteği olmuştur. Tabi zaman zaman eksiklikleri ortaya çıkmıştır. Hepsi birden yapılamadı. Şimdi ise atış poligonu devreye giriyor. Okulumuz değerli iş adamlarımızın, kurumlarımızın katkılarıyla daha iyi bir noktaya getiriliyor. Polislik eğitiminde en çok uygulama önemlidir. Bizim polisimizde uygulama eksikliği, olaylara müdahale eksikliğini olaylara müdahale edildiğinde daha çok görüyoruz. Çok iyi yetişmiş, iyi eğitim almış polis okullarında uygulamaya ağırlık verilen bir uygulama söz konusu ise öyle bir eğitim alınmışsa orada yetişen polisler daha doğru olaylara müdahale ediyor ve daha etkili sonuç alıyorlar. Buradan da şunu anlıyoruz ki eğitime önem veren, eğitime ciddi katkı sağlayan, özellikle de uygulamalı eğitime önem veren okullarımız daima ön plana çıkıyor."

Vali Kolat, amaçlarının vatandaşın huzur ve güven içerisinde yaşaması için, en iyi hizmeti verebilmek için çalıştıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Vali Kolat, Yarı Açık Silah Atış Poligonunda tabanca ile hedefe ilk atışı gerçekleştirdi.

Atış poligonunun Emniyet Genel Müdürlüğünün 2009 yılı Açık Atış Alanı Tip Şartnamesine uygun olarak yaklaşık 1 yılda yapıldığı ve poligonda Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile personeli haricinde, özel güvenlik personeli ve kursiyerleri, İl Emniyet Müdürlüğü personeli ve hizmet içi eğitimler kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğünün personelinin de kullanımına açıldığı belirtildi.

Törenin ardından atış poligonu ve açılan spor alanlarının yapımında yardımda bulunan vatandaşlara Vali Kolat tarafından plaket verildi.

Törene Vali Kolat'ın yanı sıra, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Yahşihan Kaymakamı A. Ferhat Özen, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Harun Karabulut, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yakup Şahan, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, davetliler ve Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri katıldı. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu Atış Poligonu Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement