Kırım'a 500 Milyon Dolarlık 21 Proje - Son Dakika
Yerel

Kırım'a 500 Milyon Dolarlık 21 Proje

Kırım\'a 500 Milyon Dolarlık 21 Proje

Kırım’a çıkarma yapan Türk işadamları heyeti çantalarında yaklaşık 500 milyon dolarlık ön kabulleri yapılmış 21 proje ile döndü.

16.10.2015 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırım'a çıkarma yapan Türk işadamları heyeti çantalarında yaklaşık 500 milyon dolarlık ön kabulleri yapılmış 21 proje ile döndü.

Kırım Başbakanı Aksyonov, Türk işadamlarının yaklaşık 500 milyon değerinde 21 yatırım projesi sunduğunu ve bunların da ön kabullerinin yapıldığını söyledi.

Kırım Başbakanı Aksyonov tarafından kabul edilen Türk işadamları heyeti, projeler kapsamında Kırım Bakanlar Kurulu üyeleri ve Başbakan Yardımcısı Ruslan Balbek ile de görüştüler.

Kayseri Osb Başkanı Tahir Nursaçan, " heyetteki arkadaşlarımızla birlikte toplam 21 proje sunuldu. Bunların da ön kabulleri yapıldı. Arkadaşlarımız bundan sonraki yatırım çalışmalarını hızla götüreceklerdir. Kırım bizim için tarihten gelen bağlar nedeniyle de çok önemlidir. Kardeşlerimizle birlikte iş yapmak bizi ayrıca mutlu eder" dedi.

Kırım Türkİ ş Konseyi Genel Sekreteri Yavuz Selim Budak, "Turizmden, inşaata, telekomünikasyondan, fiber optik altyapı işlerine, hava ve deniz ulaşımı ve liman işletmeciliğine kadar pekçok önemli alanda önemli işler yapacağımıza inanıyorum. Kırımla olan bağlarımız da bunu gerektirir zaten" dedi.

Kırım Türk İş Konseyi tarafından düzenlenen ziyarette Türk işadamları heyeti, sektörel dağılımına göre Kırım Bakanlar Kurulu üyeleri ve işadamlarıyla karşılıklı birebir görüşmeler yaptı. Ziyaretin ilk gününde Kırım Başbakanı SergeyAksyonov tarafından kabul edilen Türk işadamları heyeti daha sonra, sektörlerine göre ilgili Bakanlarla ve başbakan yardımcısı RuslanBalbek ile ayrı yarı görüştüler.

Heyette, Kayseri, İstanbul,Ankara ve Antalya'dan işadamları yer alırken Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahir Nursaçan ve Yönetim Kurulu üyesi Süleyman Sarptaş da hazır bulundu.

Başbakan Aksyonov heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, " Türk işadamlarının Kırım'a yatırım yapmak ve Kırımla ticaretlerini geliştirmek üzere adım atmaları bizleri mutlu etti. 21 proje var ve yaklaşık bedelleri de 500 milyon dolara yaklaşıyor. Bu yatırımlar sayesinde, istihdam da yaratılacak. Kırım'da vatandaşlarımıza iş imkanları sağlanmış olacak. Bu nedenle biz de Türk işadamlarına elimizden gelen her türlü yardımı yapıyoruz, yapmaya hazırız da. Kırım'da yatırımın sağladığı avantajları zaten resmen ilan ettik, o konuda da ciddi katkılar sağlanmış olduğunu düşünüyoruz. Bu ön görüşmeleri ve kabulleri yapılmış olan 21 projenin de, önümüzdeki birkaç ay içinde hızla uygulamaya geçeceğini düşünüyorum. "dedi.

KIRIM BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı işadamı Tahir Nursaçan, heyetteki tüm işadamlarının Kırım'ı çok iyi bildiğini hatırlatarak," bizim buraya gelmemizin tek sebebi ticaret yapmak değil, Kırım bizim için tarihsel bağları olan çok önemli bir yer. Bu nedenle Kırım'ın bizlerde önemi çok başka ve çok büyük. İşadamı arkadaşlarımızın da sundukları projeleri yakın zamanda uygulamaya başlayacaklarını sanıyorum. Her biri kendi sahasında güçlü ve önemli ve de en iyi işleri yapan şirketler. Bu nedenle güzel işler yapılacağını düşünüyorum. " dedi.

SADECE KIRIM DEĞİL

Kırım Türk İş Konseyi Genel Sekreteri işadamı Yavuz Selim Budak, Kırım'a yatırım yapmanın sadece Kırım'ı bağlamadığını hatırlatarak, " Kırım'da bir fabrika kurduğunuzda sadece Kırım'ın 3 milyon nüfusu değil, Rusya ve buna bağlı olarak Gümrük Birliği kapsamındaki 5 ülkeyi de hesaba katarak yaklaşık 250-300 milyonluk bir nüfusu hedeflemeniz lazım. Zira Kırım'da açılan bir fabrikanın mamülleri başta Rusya'da olmak üzere, Belarus, Kazakistan, Ermenistan ve Kırgzistan'a gümrüksüz ve yüzde 30 vergi indirimleriyle üretilip satılabilecek. ve bu Gümrük Birliğine çok yakında Özbekistanla, Türkmenistan da katılacak. Dolayısıyla Kırım a yapılacak yatırımı, asıl bu yönlerini düşünerek değerlendirmek lazım. Zor Pazar olarak bilinen bu ülkelerin kolay Pazar haline gelmesine sebep olan tek nokta Kırım'dır. Türk iş dünyası için her türlü kolaylığı sağlamaya ve Kırım'da iş yapmaya istekli herkese elimizden gelen desteği vermeye hazırız. " diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırım'a 500 Milyon Dolarlık 21 Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement