Kırklarelili araştırmacı ve gazeteci-yazar Nazif Karaçam, "Bir kentin tanınması, kültür insanlarının tanıtılmasıyla mümkündür" dedi.
Kırklareli Kent Konseyi tarafından düzenlenen "Kırklareli'de yetişen 3 kadın edebiyatçı" konulu panelde konuşan Karaçam, şehrin yetiştirdiği kültür insanlarının öne çıkartılmasının gerektiğini söyledi.
Yıllardır Kırklareli'nin kültürünü ortaya çıkarmak için çalıştıklarını anlatan Karaçam, "Bir kentin kültürü öne çıkmadıkça orada karanlıklar sınırlarını geri çekmez. Kültür, insanı ve ülkeleri ayakta tutan bir unsurdur. Bir kentin tanınması, kültür insanlarının tanıtılmasıyla mümkündür" dedi.
Paneli, "Dünya Kadınlar Günü" dolayısı ile yaptıklarını ifade eden Karaçam, şunları kaydetti:
"Son yıllarda korunmayı bekleyen sayısız kadın var. Bu konular konuşulup tartışılmadıkça, Türk kadınını kuşatmış olan Asya ve Orta Doğu kültürü ortadan kalkmadıkça, Türk kadınını Atatürk'ün açtığı yolda, sosyal ve siyasal haklarını kullanabilmesi mümkün değildir. Türk kadınının eğitimi ve sosyal güvenceye kavuşması yasalarında onu koruyacak biçimde uygulanması gerekmektedir."
Daha sonra Türk ve İslam dünyasının ilk kadın romancısı olan ve 50 TL'lik banknotların üzerinde fotoğrafı bulunan Kırklarelili Fatma Aliye Topuz'un hayatını, Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Münür Saygın, Kırklareli'nin ilk kadın şairi Fatma Hürmüz Hanım'ın hayatını Anadolu Üniversitesi öğretim görevlisi İbrahim Bolçelik, Trakya'nın ilk kadın öykü yazarı Kırklarelili Hatice Opak Bilgin'in de hayatını araştırmacı ve gazeteci-yazar Nazif Karaçam anlattı.
- KIRKLARELİ
Son Dakika › Yerel › 'Kırklareli'de Yetişen 3 Kadın Edebiyatçı' Paneli - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?