Kocaeli Bilginin Merkezi Oldu - Son Dakika
Yerel

Kocaeli Bilginin Merkezi Oldu

Kocaeli Bilginin Merkezi Oldu

Kara Mürsel ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu’na katılan akademisyenler, Kocaeli’nin artık bilginin merkezi haline geldiğini söyledi.

06.04.2015 12:10

Kara Mürsel ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu'na katılan akademisyenler, Kocaeli'nin artık bilginin merkezi haline geldiğini söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kent tarihine ışık tutmak amacıyla düzenlediği Uluslararası Kara Mürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu-II, son gününde yapılan kapanış oturumuyla tamamlandı. Kapanış oturumunda söz alan akademisyenler, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve sempozyumda emeği geçenlere teşekkür ederek, Kocaeli'nin bilginin ve iletişimin merkezi haline geldiğini söyledi.

Üç gün süren Uluslararası Kara Mürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu-II'nda 6 salonda 36 oturum yapıldı. Sempozyumda 173 birbirinden değerli tarihçi ve akademisyen, hazırladıkları 153 bildiriyi sundu. Kocaeli'nden ve çevre illerden gelenlerin dikkatle takip ettiği sempozyumun kapanış oturumuna Atatürk Üniversitesi'nden Prof. Dr. Enver Konukçu başkanlık etti. Kapanış oturumuna Marmara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kemalettin Kuzucu, Sakarya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yücel Öztürk ve Kocaeli Üniversitesi'nden Doç. Dr. İbrahim Şirin katıldı.

Son oturumun açılışını yapan Prof. Dr. Konukçu, "Geçen yıl başlayan sempozyumlar serisinde bu yılki toplantının havası daha değişikti. Sempozyumu düzenleyen arkadaşlar heyecanla çalıştı, Türkiye'nin hemen her yeriyle temasa geçildi. Her açıdan yüzde 100 başarılı oldu. Elimizdeki verilerle en az 12-15 ciltlik Kocaeli tarihi yazılabilir. Bir sonraki sempozyumun konu başlığının Orhan Gazi veya Süleyman Paşa olmasını öneriyorum. Gelecek yıl üçüncü sempozyumun yapılmasını da heyecanla bekliyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bir sloganı burada yerini buldu; Çalışınca oluyor" dedi.

Prof. Dr. Öztürk de, sempozyum boyunca adeta bir bilgi şöleni yaşandığına değindi. Başkan Karaosmanoğlu başta olmak üzere sempozyumu düzenleyenlere teşekkür eden Prof. Öztürk, "Geçen yıl sempozyum biter bitmez bu yılın sempozyumu için çalışılmaya başlandığını biliyorum. Kocaeli, bilginin ve iletişimin merkezi haline gelmiştir. Sempozyuma katılan akademisyenler ve izleyenler bunu gösteriyor. Yerel bir sempozyum gibi algılansa da, bu bölge Osmanlı'nın tarih sahnesine çıktığı yerdir. Bu bölgeyi anlamak, Osmanlı'yı anlamaktır" ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Kuzucu ise sempozyumda çok değerli sunumlar ve tebliğlerin yer aldığını söyledi. Öğrencilerin sempozyuma olan ilgisine de dikkat çeken Prof. Dr. Kuzucu, "Öğrenciler sempzoyuma büyük destek verdiler. Onların bu ilgisi bize de şevk aşıladı" şeklinde konuştu. Sempozyum gelecek yıl yeniden görüşmek dilekleriyle çektirilen aile fotoğrafıyla sona erdi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaeli Bilginin Merkezi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement