Kocaeli Ticaretin de Başkenti Olacak - Son Dakika
Yerel

Kocaeli Ticaretin de Başkenti Olacak

Kocaeli Ticaretin de Başkenti Olacak

Dev sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yapan Kocaeli, şimdi de alışveriş çılgınlığına hazırlanıyor.

21.05.2014 13:49

Dev sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yapan Kocaeli, şimdi de alışveriş çılgınlığına hazırlanıyor. 12 Ağustos-27 Ağustos tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan alışveriş festivalinin hazırlık toplantısı Kocaeli Ticaret Odası'nda (KOTO) gerçekleştirildi.

Sanayi başkenti Kocaeli'nin, ticaretin de başkenti olması için önemli bir adım atıldı. Bu amaçla yola çıkan Kocaeli Ticaret Odası, koordinasyon, hazırlık masrafları ve resmi yazışmalar görevini üstlenerek kent esnafı ve tüm ilçeleri kapsayacak bir alışveriş festivali planladı. 12 Ağustos- 27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilmesi düşünülen festivalin hazırlık toplantılarından ikincisi KOTO'nun ev sahipliğinde yapıldı.

KOTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ, KOTO Meclis Başkanı Bülent Karagöz ve KOTO Hukuk Müşaviri Bülent Taflıoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Kocaeli Alışveriş Festivali'nin organizasyonunu üstlenen Almiran Travel Genel Müdürü Mehmet Arda Özdoğan ve İş Geliştirme Müdürü Serkan Balpınar katılımcılara festivalin hazırlık aşamalarını ana hatlarıyla anlattı. Kent esnafının indirim, belediyelerin eğlence ve ulaşım yönüyle destek vermesi planlanan etkinliğe dair önemli kararlar da alındı.

Buna göre; 12 Ağustos- 27 Ağustos tarihleri arasında belediyelerin yapacağı etkinlikler Kocaeli Alışveriş Festivali programına dahil edilecek. Festival ilçe ilçe yayılarak etkinlik merkezi her gün bir ilçede olacak. Turizm İl Müdürlüğü'nün hayata geçirmeyi planladığı tanıtım TIR'ı, civar illerde Kocaeli Alışveriş Festivali'nin de tanıtımını yapacak. Destekçi ve katılımcı kurumlar, 3 Haziran Salı günü saat 14.00'te üçüncü toplantısını gerçekleştirecek.

KOTO'da yapılan hazırlık toplantısına katılan isimler şöyle; Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Dairesi Başkanı Raşit Fidan, İl Kültür ve Turizm Şube Müdür Vekili Hülya Özer, İzmit Belediyesi Kültür Müdürü Muhammet Öztürk, Derince Belediyesi Kültür Müdürü Vekili Levent Baysa, Başiskele Belediyesi Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı Safinaz Gülçebi, Kocaeli Sanayi Odası İletişim Sorumlusu Sema Altun, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Koordinatörü Ahmet Yazıcı, Uzman Kerim Ekrem, İZGİAD Başkan Vekili Yusuf Erenkaya, KOSGEB Kocaeli Hizmet Merkezi Müdürü Yasin Karaoğlu, İzmit Kent Merkezi Derneği Başkanı Ahmet Aydın, TÜRSAB Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Genç, KOTO Turizm komitesi Başkanı Cafer Kozluca, Ticaret İl Müdürlüğü'nden Emin Altun ve İsmail Sevim. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaeli Ticaretin de Başkenti Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement