Konya'da Kaldırımlar Amacı Dışında Kullanılamayacak - Son Dakika
Yerel

Konya'da Kaldırımlar Amacı Dışında Kullanılamayacak

Konya\'da Kaldırımlar Amacı Dışında Kullanılamayacak

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin başkanlığında, Meram Belediyesi’nin ev sahipliğinde Konya İl Emniyet Müdürlüğü ve merkez ilçe belediyeleri işbirliği ile koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

12.06.2014 09:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin başkanlığında, Meram Belediyesi'nin ev sahipliğinde Konya İl Emniyet Müdürlüğü ve merkez ilçe belediyeleri işbirliği ile koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Augustus Otel'deki toplantıya Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sadettin Aksoy, İl Emniyet Asayiş Şube Müdürü Murat Ay, Meram Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Görgülü, Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gümrah, Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Baran, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Şube Müdürleri Hüseyin Öcal ve Remzi Özyetiş, Meram Belediyesi Zabıta Müdürü Osman Uyanık, Selçuklu Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Başkurt ve Karatay Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Çalık katıldı.

Toplantıda kaldırımların gereksiz yere ve amacı dışında kullanılmasının önüne geçilmesi için çözüm önerileri masaya yatırıldı. Bu sorunun belediyeler, zabıta, emniyet teşkilatı ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte çözüme kavuşturulması üzerinde duruldu. Kaldırımların amacı dışında kullanılmasının vatandaşları rahatsız ettiği ve görüntü kirliliğine yol açtığı vurgulanırken, şehrin modern bir görüntüye kavuşması için herkesin desteği istendi. Özellikle şehir içinde dükkanların önünde vatandaşların kaldırımdan yürümesini engelleyecek şekilde raf ve ürün konulmaması uyarısında bulunulurken, bu konuda hassasiyet göstermeyen esnafa cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Seyyar ve işportacıların kaldırımlarda vatandaşın hareket alanını kısıtladığı belirtilen toplantıda, temiz kaldırımlar için seyyarlık faaliyetinin önlenmesi gerektiği ve bu alandaki çalışmaların devam etmesi istendi. Açılacak mesleki eğitim kurslarıyla da seyyarlara ve işportacılara istihdam imkanı sağlanması hedefleniyor. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konya'da Kaldırımlar Amacı Dışında Kullanılamayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement