Konya'da Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Konya'da Kültür Sanat

Konya\'da Kültür Sanat

KDT'de "39 Basamak" oyunu sahnelenecek Konya'da Çanakkale şehitleri, "Bazı Anlar Asla Unutulmamalı" ve "Çanakkale'den Kurtuluşa" sergileriyle anılıyor.

20.03.2014 11:39  Güncelleme: 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), 1935 Ağustos'unda Richard Hannay isimli kahramanın, can sıkıntısını gidermek üzere tiyatroya gitmeye karar vermesinin ardından yaşadıklarını konu alan "39 Basamak" oyununu sahneleyecek.

John Buchan ve Alfred Hitchcock'un yazdığı, Nafiz Sami Gürcüali'nin yönettiği oyunun dekoru Emre Satı, giysi tasarımı Fatma Görgü Sarıkurt, ışık tasarımı ise Osman Uzgören'e ait.

Oyun, 1935 Ağustos'unda Richard Hannay isimli kahramanın can sıkıntısını gidermek üzere tiyatroya gitmeye karar vermesiyle başlar. Richard, o gece tiyatroda gizemli güzel Annabella ile tanışır. Kadının gizli ajan olduğunu ve çok gizli görev için İskoçya'ya ulaşması gerektiğini öğrenir. Ancak kadının peşinde olan iki adam buna izin vermeyecektir. Böylelikle Richard, istemeden de olsa kendisini "39 Basamak" isimli gizli görevin içinde bulur. ve kovalamaca başlar.

Oyun, bugün ve yarın 20.00'de, 22 Mart Cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00'de tiyatroseverlerle buluşacak.

Sergiler

Kulesite AVM'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla açılan "Çanakkale'den Kurtuluşa" isimli sergide, savaş alanında cephelerde yaşananlar müze konseptiyle ziyaretçilere sunuluyor. Sergi, yarına kadar ziyaret edilebilecek.

Harekete Genç (T-Genç) Konya Temsilciliği tarafından, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde "Bazı anlar asla unutulmamalı" adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Ressam Aram Chaled Res'in MEDAŞ Sanat Galerisi'nde açılan son dönem eserlerinin yer aldığı "ARAMİYAT" adlı resim sergisi, 10 Nisan'a kadar ziyaretçilerle buluşacak. Ayrıca ünlü ressam, 24 Mart Pazartesi günü aynı mekanda, ilgililerle sanat üzerine söyleşi gerçekleştirecek. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement