Konya'daki "Paralel Devlet Yapılanması" Davası - Son Dakika
Yerel

Konya'daki "Paralel Devlet Yapılanması" Davası

Paralel Devlet Yapılanması" iddialarına ilişkin Konya merkezli soruşturma kapsamında 2'si tutuklu 74 sanık hakkında açılan davanın duruşması 23 Mart'a ertelendi.

07.01.2016 18:33

Paralel Devlet Yapılanması" iddialarına ilişkin Konya merkezli soruşturma kapsamında 2'si tutuklu 74 sanık hakkında açılan davanın duruşması 23 Mart'a ertelendi.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada söz alan tutusuz sanıklardan, eski komiser yardımcısı Samet Özcan, imzası ve parafı olmayan bazı olaylardan dolayı suçlandığını söyledi.

Kanuna aykırı hareket etmediğini, tanık bile olamayacağı davada sanık konumunda yer aldığını aktaran Özcan, "Şubede çalışmadığım, bulunmadığım olaylara adım eklenmiştir. Dosyayı yürütenler benden önce şubede çalışanlardır. Dosyada usulsüzlük yapıldığı belirtilen olaylara adım karıştırılmıştır" diye konuştu.

Özcan, Nusret Argun'un Dedeman Otel'deki yatak odasına değil, çalışma ofisi olarak kullanılan yerdeki masa ve sandalyeye cihaz yerleştirildiğini belirterek, otel odasının suç görüşmelerinin yapıldığı yer olarak düşünüldüğünü bildirdi.

Adli mercilerin yanıltılmadığını savunan Özcan, adli soruşturmada her şeyin hukuka uygun yapıldığını dile getirdi.

Mahkeme heyeti, eski Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu ile Ali Akın hakkındaki yakalama kararının devamına, eski Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayün ve polis memuru Yücel Özaşık'ın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Duruşma, 23 Mart'a ertelendi.

Sanıkların gözaltı gerekçesi

Sanıklar hakkında, "Fetullahçı Terör Örgütü'ne üye olmak", "Soruşturmanın, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, gizlemek veya değiştirmek" gibi suçlamalar bulunuyor

Soruşturma kapsamında 19 ilde düzenlenen operasyonların gözaltı gerekçesinde, şüphelilerin, Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinin 2008'deki operasyonunda, Konya merkezli Okyanus Şirketler Grubu Başkanı Nusret Argun ve 249 kişiye asılsız delillerle gözaltı işlemi yaptıkları iddiası yer alıyor.

Gerekçede, o dönemde Okyanus İnşaat'ın yaklaşık 200 dairesine satılmaması için tedbir konulduğu ancak şüphelilerden birinin bu dairelerden 2'sini usulsüz şekilde piyasadan daha ucuza satın aldığının ortaya çıktığı kaydediliyor. Yine şüphelilerden emniyet mensubu olduğu belirtilen kişinin, Konya'daki emlak şirketinin reklamında oynadığı, karşılığında da 2 daire aldığı öne sürülüyor.

Ayrıca, iş adamı Argun'un borsada halka arz edilen 75 milyon liralık doğalgaz şirketinin değerinin usulsüz soruşturmalarla düşürüldüğü ve değerinin çok fazla altında, 11 milyon liraya başka iş adamına sattırdıkları iddia ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya'daki 'Paralel Devlet Yapılanması' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement