Konyaaltı Belediye Başkanı Esen, İş İnsanlarına Afet Önlemlerini Anlattı - Son Dakika
Yerel

Konyaaltı Belediye Başkanı Esen, İş İnsanlarına Afet Önlemlerini Anlattı

Konyaaltı Belediye Başkanı Esen, İş İnsanlarına Afet Önlemlerini Anlattı

Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (KONYSİAD) mart ayı toplantısına katılan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ilçede yaşanabilecek afetler için alınması gereken önlemleri anlattı.

15.03.2023 13:16  Güncelleme: 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin (KONYSİAD) mart ayı toplantısına katılan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ilçede yaşanabilecek afetler için alınması gereken önlemleri anlattı.

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, KONYSİAD'ın düzenlediği mart ayı toplantısına katıldı. Deprem felaketi sonrasında bölgede yaşadıklarını katılımcılar ile paylaşan Esen, Konyaaltı bölgesinde yaşanabilecek doğal afetler için alınması gereken önlemlerle ilgili konuştu. Esen, Konyaaltı için en büyük risklerden birinin sel felaketi olduğuna dikkat çekti.

Yerel seçim sürecinde Doyran Mahallesi'nde tanıştığı 96 yaşındaki bir yurttaşın 60'lı yıllarda yaşanan bir sel felaketinden bahsettiğini söyleyen Esen, "'Nereye kadar su bastı' diye sorduğumda, 'Gözünün gördüğü her yer sular altında kalmıştı' diye yanıt verdi" dedi. 60 yıldır gerçekleşmeyen sel felaketinin meydana gelmesi durumunda korkunç sonuçların ortaya çıkabileceğinin altını çizen Başkan Esen, Karaman, Göksu ve Çandır çaylarının kenarlarına sel sularına engel olacak yükseklikte ve sağlamlıkta sedde duvarlar yaparak felaketler için önlem alınabileceğini vurguladı. Esen, "Bu, Konyaaltı için hayati derecede öneme sahip bir konu. Bu konuda Konyaaltı Belediyesi olarak yetki bizde mi? Hayır, değil. Ama biz de bu işin paydaşlarından biri olmalıyız. Devlet Su İşleri ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Konyaaltı'nda yaşanabilecek bir sel felaketi ile ilgili önlem almalıyız" diye konuştu.

Konyaaltı Belediye Meclisi'nde alınan kararla fore kazık sistemini zorunlu hale getirdiklerini hatırlatan Esen, bir sonraki mecliste bu konuyla ilgili belli zemin tipleri için bohçalama ve yalıtımın zorunluluğu konusunu gündeme getireceklerini aktardı. Deprem bölgesinde yaşanan barınma sorununa da değinen Esen, 500 bin adet geçici barınma evinin gelecek kışa kadar mutlaka halledilmesi gerektiğini, eğer yapılamıyorsa yurttaşlara bir an evvel konteyner evler verilmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Konyaaltı Belediye Başkanı Esen, İş İnsanlarına Afet Önlemlerini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement