Kosgeb Bilgilendirme Semineri Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Kosgeb Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

Kosgeb Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

Sivas'ın Suşehri ilçesinde esnaflar için KOSGEB Bilgilendirme Semineri düzenlendi.

13.01.2012 18:08

Sivas'ın Suşehri ilçesinde esnaflar için KOSGEB Bilgilendirme Semineri düzenlendi.

Suşehri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde konuşan Oda Başkanı Ramazan Ersin, esnaflardan odalarına sahip çıkmalarını isteyerek, "Esnaf odalarında, oda yönetimi ve esnafların bir bütünlük arz etmesi gerekiyor. Oda başkanlığımız tarafından tertip edilen programlarla bu canlılık daha iyi olacaktır. Bizler emir komuta amiri değiliz. Bizler davet ederiz. Odalar sizin yerinizdir. Yani odalarınıza sahip çıkmanızı istiyoruz. İlçenin kalkınması ve ilerlemesi siz esnafların gücüyle olacaktır. Siz değerli esnaflarımız öğrenmek istediğiniz konuları bizlere gelerek bizlerden istemenizi istiyoruz. Bizler de sizlere yardımcı olalım. Bizler şu anda üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Yaptığımız programların bizleri daha iyilere teşvik edeceğine ümit ediyorum." dedi.

KOSGEB'in daha önceden Sivas'ta temsilciliği olduğunu ve Malatya iline bağlı olduğunu söyleyen Ersin "Şu anda KOSGEB Sivas Hizmet Merkezi Müdürlüğü'ne dönüştü. İnşallah daha sonraları Suşehri'ne de bir temsilcilik açılır. Tabi ki bunun açılması içinde esnaflarımızın proje sunarak KOSGEB'in desteklerinden faydalanması gerekiyor." diye konuştu. Programa konuşmacı olarak katılan KOSGEB Kobi Uzmanı Bahattin Ünal "Burada herkesin esnaf odası başkanı gibi girişimci olması gerekiyor. KOSGEB, 3624 sayılı özel kanunla kurulmuş. Amacı siz değerli kobilere destek olmaktır. KOSGEB de hibe ve geri ödemeli destekler vardır. Bu kuruluştan herkes faydalanamıyor. Suşehri'nde yeni açılan birçok işyeri olduğunu gördüm. Bu işletmelerimiz, yeni girişimci desteğinden faydalanabilirler. Kendi dallarında uğraşan esnaflarımız proje sunmakla birçok destekten faydalanabilirler." ifadelerini kullandı. Küçük esnafların, büyük işyerleri içerisinde kaybolmaması için birleşmesinin uygun olacağına değinen Ünal "Biz hiçbir esnafımıza işyeri kapatsın demiyoruz. Ama küçük ölçekli birçok esnafımız, büyük işyerleri arasında kayboluyor. Ancak kendi yağıyla kavrulmaya çalışıyorlar. Ama bu esnaflarımız 5 kişi olması durumunda kuracağı büyük bir şirketle, o büyük işyerleriyle aynı yere gelebilirler. Eğer Suşehri'nde kalmak istiyorsanız bunu yapmanız gerekiyor. O zaman KOSGEB bu gibi kişilere 750 bin TL'ye kadar destek veriyor. Bunun 250 bin TL'si ise hibe. Yani küçük esnaflarımızın kurumsallaşması gerekiyor." dedi.

Kobi Uzmanı Deniz Altunbaş, Muhasebeci Emre Şahin ile birlikte çok sayıda esnafın katıldığı seminerde, slayt eşliğinde KOSGEB kredileri hakkında bilgiler verildi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kosgeb Bilgilendirme Semineri Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement