Kula'da Köy Muhtarlarına Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Kula'da Köy Muhtarlarına Bilgilendirme Toplantısı

Kula\'da Köy Muhtarlarına Bilgilendirme Toplantısı

Manisa'nın Kula ilçesinde köy muhtarlarına yönelik olarak "Hayvan nakillerinde yeni uygulamalar" konulu toplantı düzenlendi.

11.01.2012 13:09

Manisa'nın Kula ilçesinde köy muhtarlarına yönelik olarak "Hayvan nakillerinde yeni uygulamalar" konulu toplantı düzenlendi.

Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Personeli Veteriner Hekim Süleyman Oğuz Ak, İlçe Tarım Müdürlüğü personeli ve köy muhtarları katıldı.

Veteriner Hekim Süleyman Oğuz Ak, canlı hayvan ve hayvansal ürünler nakil yönetmeliğinin yayınlanması ile menşe şahadetnamesinin uygulamadan kalktığını belirterek, muhtarlardan artık menşe şahadetnamesi düzenlememelerini ve ellerindeki mevcut menşe şahadetnamesi ciltlerini müdürlüğe iade etmelerini istedi. Yeni düzenleme ile büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan nakillerinin ne şekilde yapılacağı konusunda muhtarlara bilgi veren ve soruları yanıtlayan Ak, nakil belgesi ve nakil beyannamelerinin doldurulması hususlarına da değindi. Toplantı gündeminin sonunda tabii afetlerden zarar gören vatandaşların tarımsal kredi borçlarının ertelenmesine yönelik Bakanlar Kurulu kararı vardı. Borç ertelemesinin uygulanması ve müracaatların nasıl ve ne zaman yapılması gerektiği hususunda muhtarlara bilgiler veren Ak, 2012 yılının tüm Türkiye'ye hayırlar getirmesi temennisiyle tüm muhtarların yeni yılını kutlayarak toplantıyı bitirdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kula'da Köy Muhtarlarına Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement