Kültür Yolunda İlk Yürüyüş - Son Dakika
Yerel

Kültür Yolunda İlk Yürüyüş

Kültür Yolunda İlk Yürüyüş

Muğla'nın Yatağan ilçesinde yaklaşık deniz, kum ve güneş turizmine alternatif olarak yürütülen 'Kültür yolu' projesinin ilk etabı tamamlandı.

05.06.2012 14:42

Muğla'nın Yatağan ilçesinde yaklaşık deniz, kum ve güneş turizmine alternatif olarak yürütülen 'Kültür yolu' projesinin ilk etabı tamamlandı. Yaklaşık 100 bin TL harcama yapılarak Ormancı Türküsünün yakıldığı Belen Kahvesinden Bozüyük beldesine kadar olan 6 kilometrelik bölüm hizmete girdi. Kültür Yolu'nun hizmet açılması nedeniyle ilk yürüyüşü Vali Fatih Şahin, Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, Bozüyük Belediye Başkanı Yaşar Gencel, TKİ ve Geli Müessese Müdürleri Turizm İl Müdürü, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı yaptı.

6 KİLOMETRESİ TAMAMLANDI

Muğla Valisi Fatih Şahin, "Kültür turizmine büyük önem veriyoruz. 30 km olan kültür yolunun 6 km'sini tamamladık. 6 km'lik kültür yolu için yaklaşık 100 bin lira harcandı. 30 km'lik kültür yolu tam anlamıyla tamamlandığı zaman Stratonikeia ve Lagina antik kentlerini de kapsayacak. Muğla'da sadece deniz ve kum turizminin yanı sıra kültür turizmini de geliştirmek istiyoruz. Hedefimiz Muğla'da 4 mevsim turizm yapmak ve turizmi 12 aya yaymak. Yürüyüş sporları Türkiye'de yeni yeni gelişen bir dal. Kültür Yolu projesi kapsamında yol güzergahında oturma grupları, çeşmeler, uyarıcı levhalar bulunuyor. Kültür Yolu projesi tamamlandığında önemli bir destinasyon haline gelecek. Yol üzerinde yapılan çeşmelerin tamamı yöre mimarisi ve taştan yapıldı. Yol açılırken, tek bir ağaç kesilmedi"

dedi.

KÜLTÜR YOLU GÜZERGAHI

Ormancı Türküsüne konu olan Çaybükü Köyünde bulunan Belen Kahvesinden başlayan Kültür Yolu, Belen Değirmeni, Gökdere mevkisindeki Ağlayan Kayalar, Stratonikeia antik kentine bağlı Panamara Dini Merkezi, Hacı Şükrü Evi, Siyami Bey Camisi ve Türbesi, Bozüyük Han Yeri, Aplangeç Köprüsü, Rum Değirmeni, Pınarbaşı ve 800 yıllık çınar, Meyistan Seyir Tepesi ve Külbarajı'nı kapsıyor. Ayrıca Kanuni Sultan Süleyman'ın Rodos seferine çıkarken Bozüyük beldesinde otağını kurduğu Hanyeri de Kültür yolu projesi içinde yer alıyor. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kültür Yolunda İlk Yürüyüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement