Kuşadalı Aslı, Ağrı Dağı'nda Zirve Yaptı - Son Dakika
Yerel

Kuşadalı Aslı, Ağrı Dağı'nda Zirve Yaptı

Kuşadalı Aslı, Ağrı Dağı\'nda Zirve Yaptı

Türkiye Dağcılık Federasyonu Ağrı Dağı'na kış tırmanışına katılan Kuşadalı 17 yaşındaki lise öğrencisi Aslı Alkış Kuşadası'nın gururu oldu.

15.02.2013 09:04

Türkiye Dağcılık Federasyonu Ağrı Dağı'na kış tırmanışına katılan Kuşadalı 17 yaşındaki lise öğrencisi Aslı Alkış Kuşadası'nın gururu oldu.

Ağrı Dağı'na tırmanan ekip içerisinde yer alan 17 yaşındaki kız lise öğrencisi, zirve yapmanın mutluluğuna ulaştı.

Aralarında Kuşadası Dağçılık İhtisas Kulübü Başkanı Mustafa Aksoy ve Davutlar Beldesi'nden de Özlem Aksüt'ün Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun Kuşadası'ndan Mustafa Aksoy ve Özlem Aksüt, Ankara'dan Egemen Çolak, Bitlis'ten Adem Gül ve Hakkı Ozan, Bursa'dan Korkut Güven, Bolu'dan Hakan Esen ve İzmir'den İrfan Özden'den oluşan 9 kişilik ekibiyle yaptığı 4 günlük kış tırmanışını tamamlayarak Kuşadası'na dönen Aslı Aksüt, büyük mutluluk yaşadığını söyledi. Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Çevirmen köyünden tırmanışa başlayan Aslı Alkış, ilk gün 2650, ikinci gün 3400, üçüncü gün ana kamp olan 4200 metreye ve dördüncü gün 5 bin 137 olan zirveye ulaştı. Lise öğrencisi Aslı Alkış, zorlu tırmanışın ardından Ağrı Dağı'nın zirvesine Kuşadası Belediyesi ve bağlı olduğu Kuşadası Dağcılık İhtisas Kulübü'nün bayrağını, dernek başkanı Mustafa Aksoy ile birlikte dikti. Türkiye Dağcılar Federasyonu Organizasyon Kurulu Üyesi Korkut Güven, "Tırmanışı başarıyla gerçekleştirdik. Kuşadası'ndan gelen lise öğrencisi Aslı Alkış'ın da bu kadar genç yaşta bizimle birlikte tırmanışa katılması mutlu etti. Grubumuzla birlikte turumuzu başarıyla gerçekleştirdiğimiz içinde gururluyuz. Ekibi kutluyorum" dedi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun Ağrı Dağı Kış Tırmanşı'na Kuşadası'ndan katılan Kuşadası Derici Mustafa Gürbüz Anadolu Lisesi üçüncü sınıf öğrencisi Aslı Alkış, zorlu tırmanışın ardından zirvesine çıktığı Ağrı Dağı'nın kendisini heyecanlandırdığını söyledi. Ağrı Dağı'nın zirvesi'ne Kuşadası Belediye bayrağı da diken Aslı Alkış, iki yıldır üyesi olduğu Türkiye Dağçılık Federasyonu'nun eğitim kamplarını başarı ile bitirdiğini belirterek,

"Ağrı Dağı'ndan önce Kaçkar, Merçenik, Alaca ve Büyük Demir Kazık dağlarına tırmandım. Ancak Ağrı Dağı'nın zirvesi bir başka. Büyük heyecan ve mutluluk yaşadım. Kuşadası'na da büyük gururla döndüm" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuşadalı Aslı, Ağrı Dağı'nda Zirve Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement