Kuşadası 3. Kardeş Kentler Festivali'nde Muhteşem Gece - Son Dakika
Yerel

Kuşadası 3. Kardeş Kentler Festivali'nde Muhteşem Gece

Kuşadası 3. Kardeş Kentler Festivali\'nde Muhteşem Gece

Kuşadası Belediyesi'nin kardeş şehirleri ile ilişkilerini ve işbirliğini geliştirmesi ve dostluğu pekiştirmesi amacıyla bu yıl üçüncü kez gerçekleştirdiği " Kuşadası Kardeş Kentler Festivali"nde muhteşem bir konser gecesi yaşandı.

14.10.2012 11:01

Kuşadası Belediyesi'nin kardeş şehirleri ile ilişkilerini ve işbirliğini geliştirmesi ve dostluğu pekiştirmesi amacıyla bu yıl üçüncü kez gerçekleştirdiği " Kuşadası Kardeş Kentler Festivali"nde muhteşem bir konser gecesi yaşandı.

Ücretsiz meydan konserlerinde sahne alan ünlü sanatçılar, hem Kuşadalılara, hem yabancı konuklara hem de turistlere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

12 Ekim tarihinde başlayan ve Gürcistan'un Batum şehrinin onur konuğu olduğu 3. Kuşadası Kardeş Kentler Festivali'ne Kuşadası'nın yanı sıra Kuşadası'nın kardeş şehirleri Batum- Gürcistan, Gorçe Petrov- Makedonya, Bihaç-Bosna Hersek, Prizren- Kosova, Sinaia- Romanya, Marl- Almanya, Samos- Yunanistan, Montorey-ABD, Creil- Fransa, Yalova ve Karabağlar- Türkiye'nin katıldı. " Kuşadası Kardeş Kentler Festivali " kapsamındaki etkinlikler üç gün boyunca Kuşadası Atatürk Meydanı ve Kuşadası İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı ile İbramaki Sanat Galerisi'nde yapıldı.

3. Kardeş Kentler Festivali ikinci gün etkinlikleri gece İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'ndaki meydan konserleri ile son buldu. Büyük ilgi gören ücretsiz meydan konserlerinde Kuşadalılar ile yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra festivalin onur konuğu Batum Belediye Başkan Yardımcısı

Natia Surguladze, Gürcistan İzmir Konsolosu Makvala Kharebava, Prizren Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Lopar, Samos Belediye Başkanı Stelyo Thanos, Marl Belediye Başkanı Werner Arnt, Monterey Belediye Meclis Başkanı Nancy Selfridge, Theodore Tsakiris ve Creil Belediye Meclis Başkanı Eric Montes ve CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek ile kardeş kentlerden gelen çok sayıda konuk izledi.

Festival'in ikinci gününde İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'ndaki final gecesi Düş Gezginleri gurubunun konseri ile başladı. Ardından ise Gürcistan'ın ünlü şarkıcısı Sofia Nizharadze sahne aldı. Yaklaşık bir saat sahnede kalan Gürcistanlı şarkıcı ayakta alkışlandı. Daha sonra Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, festivale katkılarından dolayı Gürcü şarkıcı Sofia Nizharadze'ye çiçek verdi ve festivale katılan kardeş kentlerin başkan ve yöneticilerini sahneye davet etti. Dünyada savaş çığlıklarının atıldığı bir ortamda çeşitli ülkelerden kardeş kentlerin Kuşadası'nda buluşmasının önemli olduğuna dikkati çeken Başkan Altungün, " Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün " Yurtta Sulh, Dünyada Sulh " sözünden hareketle, barışın ve dostluğun kardeşlikten geçtiğine inanıyoruz. Savaşın olmadığı, barış ve kardeşlik içerisinde bir dünya diliyorum" dedi.

-BURCU GÜNEŞ COŞTURDU

Kuşadası 3. Kardeş Kentler Festivali'nin final gecesi ünlü pop sanatçısı Burcu Güneş'in konseriyle devam etti. Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği konserde iki saate yakın sahnede kalan ünlü sanatçı, söylediği birbirinden güzel şarkılarla hem Kuşadalıları, hem kardeş kentlerden gelen konuk heyetleri, hem de yerli ve yabancı turistleri coşturdu. Kuşadası Belediyesi Kültür, Sanat ve Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç'ın çiçek verdiği Ziynet Sali'nin konserini 10. Yıl marşıyla bitirmesi de dikkat çekti ve büyük alkış aldı.

Festivalin final gecesi, havai fişek, ses ve ışık gösterileri ile sona erdi. 3 gün sürecek olan Kuşadası Kardeş Kentler Festivali, kardeş kentlerden gelen heyetlerin Efes ve Meryemana turu, Uğur İnan Spor Salonu'ndaki sirk gösterisi ve İbramaki Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilecek caz konseri ile tamamlanacak. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuşadası 3. Kardeş Kentler Festivali'nde Muhteşem Gece - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement