Kuşadası'nda Kruvaziyer Turizmi - Son Dakika
Yerel

Kuşadası'nda Kruvaziyer Turizmi

Kuşadası'na 2015 yılında Ocak-Kasım döneminde 500 gemi ile 980 bin turist ve mürettebatın giriş yaptığı bildirildi.

26.11.2015 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuşadası'na 2015 yılında Ocak-Kasım döneminde 500 gemi ile 980 bin turist ve mürettebatın giriş yaptığı bildirildi.

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede mart ayında başlayan kruvaziyer yoğunluğunun devam ettiğini söyledi.

Gemi ve yolcu sayısı bakımından Kuşadası'nın Türkiye'de önemli yere sahip olduğuna işaret eden Aksoy, tarihi ve kültürel zenginliğin etkisine dikkat çekti.

Kuşadası'ndaki kruvaziyer yoğunluğunun 2015 yılında İstanbul ve İzmir'in toplamından fazla olduğuna dikkat çeken Aksoy, şunları kaydetti:

"Kuşadası kruvaziyer turizminde öncü konumda bulunuyor. Dünyanın sayılı limanlarından bir tanesiyiz. Bunun temelinde Efes ve Meryemana yatıyor. Ayrıca Milet, Priene, Apollon, Afrodisias ve Pamukkale'ye kadar 100 kilometre çap içerisinde tarihi destinasyonların etkisi vardır. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar nitelikli destinasyona sahip bölge söz konusu değildir. Böyle olunca Kuşadası'nın kruvaziyer turizmi ön plana çıkmaktadır."

Kaymakam Aksoy, 2016 yılında beklentinin 500 gemi ve 1 milyon civarında turist olduğunu sözlerine ekledi.

Yılın son gemileri

Öte yandan Kuşadası Limanı, 2015 yılının son gemilerini ağırlamaya devam ediyor.

Limana yanaşan "Splendour Of The Seas" gemisiyle toplam 2 bin turist ilçeye giriş yaptı. Gemiden inen ABD, İngiliz, Fransız ve Japon turistlerin bir kısmı otobüslerle Efes Antik Kenti, Meryemana ve çevredeki ören yerlerine giderken tur programlarına katılmayan yolcular ise Kuşadası çarşısını dolaştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kuşadası'nda Kruvaziyer Turizmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement