Kütahya Barosu Başkanı Sunay'dan, TBB Başkanı Sağkan'ın Eşinin İşine Son Verilmesine Tepki: "Hukuksuz Bir İşlemdir, Gereken Neyse Yüksek Sesle Dile... - Son Dakika
Yerel

Kütahya Barosu Başkanı Sunay'dan, TBB Başkanı Sağkan'ın Eşinin İşine Son Verilmesine Tepki: "Hukuksuz Bir İşlemdir, Gereken Neyse Yüksek Sesle Dile...

Kütahya Baro Başkanı Edip İlkay Sunay; Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan’ın eşi Ayça Sağkan’ın İçişleri Bakanlığı’na bağlı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’ndeki işine süt izninde olduğu sırada son verilmesine tepki gösterdi. Sunay, “Hukuksuz bir işlemdir. Adli süreç başlatılmış, devam etmektedir. Birlik başkanımızın her zaman yanındayız. Gereken neyse yüksek sesle dile getirilecektir” dedi.

10.01.2023 11:40  Güncelleme: 11:58

Kütahya Baro Başkanı Edip İlkay Sunay; Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan'ın eşi Ayça Sağkan'ın İçişleri Bakanlığı'na bağlı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'ndeki işine süt izninde olduğu sırada son verilmesine tepki gösterdi. Sunay, "Hukuksuz bir işlemdir. Adli süreç başlatılmış, devam etmektedir. Birlik başkanımızın her zaman yanındayız. Gereken neyse yüksek sesle dile getirilecektir" dedi.

Kütahya Baro Başkanı Edip İlkay Sunay, Baro Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensupları ile bir araya geldi. Sunay, burada yaptığı konuşmada; şunları söyledi:

"Toplumsal bir görev olarak ifa ettiğimiz CMK (Ceza Muhakemesi Kanunu) görevlerinde dahi yüzde on sekizlik bir KDV ödenmesi şüphesiz ki çok büyük bir yanlıştır. Bu yanlıştan bir an evvel dönülmesini ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) nezdinde yapılan çalışmaların, bir an evvel çok da geçmeden sonuç vermesini, KDV oranlarının avukatlar nezdinde en uygun şartlara, en doğru koşullara çekilmesini talep ediyoruz. Buradaki menfaat sadece avukatların menfaati değildir. Buradaki menfaat toplumun menfaatidir. Buradan elde edilecek kazanç, toplumun kazancıdır, devletin kazancıdır. Zira bizler Kütahya Barosu olarak hiçbir zaman devlet adabından çıkmadık, devletimizin duruşu, düşüncesi ve topluma yönelik faydası dahilinde de çalışmalarımıza her zaman önem verdik."

"HUKUKSUZ BİR İŞLEM"

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan'ın eşinin Ayça Sağkan'ın; İçişleri Bakanlığı'na bağlı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'ndeki işine bir ay önce, süt izninde olduğu sırada son verilmesi ile ilgili soru üzerine Sunay, şunları söyledi:

"Siyasi bir çatışmanın içerisinde hiçbir zaman yer almadık, yar almayacağız. Ancak burada Türkiye Barolar Birliği Başkanımız Sayın Erinç Sağkan'ın eşine karşı başlatılmış olan bu işlem ya da iş çıkışı diyelim biz buna, iş akdinin sona erdirilmesi hususu takip ettiğimiz kadarıyla, bilgi sahibi olduğumuz kadarıyla; hukuksuz bir işlemdir.

Dolayısıyla buna ilişkin de bir adli süreç başlatılmış, devam etmektedir. Bizler de faydamız ne doğrultuda olursa bir hukukçu olarak her şeyden önce bu sürecin takipçisiyiz ve şunu da ifade etmek istiyoruz ki birlik başkanımızın her zaman yanındayız. Gereken neyse yüksek sesle dile getirilecektir."

Kütahya Barosu Başkanı Sunay\'dan, TBB Başkanı Sağkan\'ın Eşinin İşine Son Verilmesine Tepki: "Hukuksuz Bir İşlemdir, Gereken Neyse Yüksek Sesle Dile...
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Kütahya Barosu Başkanı Sunay'dan, TBB Başkanı Sağkan'ın Eşinin İşine Son Verilmesine Tepki: 'Hukuksuz Bir İşlemdir, Gereken Neyse Yüksek Sesle Dile... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement