Kütahya'da, 3'ü Türk 2'si Amerikalı akademisyen, trüf mantarını incelemek üzere kente geldi.
Kütahya Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, yaptığı yazılı açıklamada, heyette, Orman Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Ömer Naci Kaya, Bitkisel Ürünler Şube Müdürü Özgür Balcı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aziz Türkoğlu, ABD Oregon Üniversitesi, Orman Fakültesi Fitopatoloji Bölümünden Prof. Dr. James Trappe, ABD Federal Orman Servisi Corvallis Orman Araştırma Laboratuvarından Prof. Dr. Michael Castellano'nun bulunduğunu bildirdi.
Heyetin, halk arasında "domalan mantarı" diye bilinen trüf mantarını incelemek üzere şehre gedliklerini belirten Eryiğit, şunları kaydetti:
"Belirli ağaç türlerinin köklerinde yetişen bir yer altı mantar çeşidi olan trüf mantarı, uzmanlar ve üst düzey aşçılar tarafından mükemmel tad olarak değerlendiriliyor. Dünyada "siyah elmas" ve "kralların yiyeceği" olarak adlandırılan Trüf mantarı, toprağın 5 ile 20 santimetre derinliğinde ağaç köklerinde yetişiyor ve yaklaşık 200 türü bulunuyor. Türkiye de doğal olarak nemli, ormanlık alanlarda yetişen bu mantar keşfedilmemiş hazine olarak adlandırılıyor. Tabiatta en fazla domuzlar tarafından tüketilen ve özel eğitimli köpeklerle toplanan trüf mantarının kilosu türüne göre 50-2000 avro arasında değişiyor."
Eryiğit, heyetin incelemelerini genellikle Dereköy, Çayırlıöz, Dörtyol ve Domaniç Kocayayla mevkilerinde yaptığını duyurdu. - Kütahya
Son Dakika › Yerel › Kütahya'da, Amerikalı Profesörlerden Trüf Mantarı Araştırması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?