Uludağ Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara, "Hayatın en güçlü çağları gençlik çağlarıdır. Tıp doktorlarının dediğine göre insanların kemikleri 22 yaşına kadar gelişebilmektedir aynı şekilde beyin gücüde gelişebilmektedir. Öğrencilerimizde bu yaşlarda bulundukları için en güçlü çağlarındalar ve bu güçlü çağda sorumluluk yüklenmelidirler" dedi.
DPÜ İlahiyet Fakiltesi tarafından düzenlenen 'Gençliğin Gönül Eğitimi' konulu konferansta konuşan Kara, "İnsan beden ve ruhtan meydana geldiği için insanın ruh ve beden eğitimi olmak üzere iki eğitimi vardır. İnsan bedeninin harikalar yarattığını biliyoruz peki beden harikalar yaratırsa ruh ne kadar harikalar yaratır bunu düşünmeliyiz. Gönül eğitimi yavaş yavaş, zaman alan bir süreçtir. Gönül eğitimi alın teri, gayret ve tabi ki mürşit ister. İlim bir tanedir o da hakikati arama sevdasıdır. Kuran-ı Kerim ilimin iki yerde olduğunu söylüyor. Bu iki yer bütün yeryüzü ve insandır. Yeryüzünde ki her şey O'nun ayeti ve ilmidir. Tasavvufun en kısa tanımı ise ahlaktır. Kainatın efendisi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) peygamber olarak görevlendirilişini ahlak kelimesiyle öğretiyor. Peygamberimiz 'Ben ahlaki güzellikleri tamamlamak üzere geldim' diyor. Allahu Teala peygamberimiz için 'Sen yüce bir ahlak üzerindesin' diye buyuruyor. Ahlak kelimesi tekil bir kelime değildir çoğuldur. Ahlak, insanın gönül dünyasıdır ve gönül eğitimi demek ahlak eğitimi demektir. Gönül eğitimi sabır, gayret, emek, dua, çaba ve bir bilen isteyen eğitimdir ve Müslümanım diyen herkesi ilgilendiren bir meseledir" diye konuştu.
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli, Prof. Dr. Mustafa Kara'ya Ahteri Kebir sözlüğünü ve DPÜ'nün giriş kapısını sembolize eden bir anahtar plaket takdim etti.(EFE) - KÜTAHYA
Son Dakika › Yerel › Kütahya'da 'Gençliğin Gönül Eğitimi' Konulu Konferans - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?